Forside * Featured

Her er den nye Apple TV

-

AppleTVMed deres nye Apple TV har Apple taget konkurrencen op med Microsoft, Sony og Amazon.

De to førstnævnte har spilkonsoller, der også kan håndtere film, musik og tv, og nummer tre har en tv-boks, man kan koble en trådløs controller til og streame spil. Og to af dem kan man beordre rundt med via stemmen.

Annonce:

Netop denne kombination af stemmestyring, film, tv, musik og spil er profilen på den nye Apple TV. Ligesom Microsoft har gjort med Xbox One og Windows, strømliner Apple nu Apple TV, så den kører iOS 9 – i form af en særudgave, der hedder tvOS. Den har sin egen app store, og det har en vis betydning. Apple TVs app store er nemlig fyldt med spil og apps ud over al den underholdning, vi allerede forbruger på Apple TV.

Apple har i lang tid forsøgt at få en bid af spilmarkedet, og med iPhone og iPad har de godt fat i casual gaming-markedet. Med Apple TV er de dog lidt mere ambitiøse, og spiltitler som Disney Infinity og Guitar Hero vil være at finde på Apple TV.

Derudover talte mange af rygterne sandt om Apple TV. Den er en anelse tykkere end sin forgænger, og dens hjerne er A8-processoren. Screensaverne er erstattet med HD-videoer, der skifter i forhold til tidspunktet på dagen.

 

AppleTVSiri

 

Siri i Apple TV

Siri er dybt integreret i den ny Apple TV, hvilket betyder, at man kan søge efter indhold, vælge og betale for det, alt sammen ved stemmens brug. Sortering er nemt med Siris nye kontekst-forståelse, så man bare behøver sige ”Kun James Bond-filmene”, når man kigger gennem actionfilm.

Siri kan også forstå, hvis man ikke lige forstår, hvad der bliver sagt, kan man sige ”Hvad sagde hun?” og så går Siri 15 sekunder tilbage og sætter tekster på. Vi ved endnu ikke om Siri i Apple TV forstår dansk fra starten. Og så kan Siri også levere sportsresultater, vejr med mere.

Til gengæld bliver Apple TV lidt dyrere end normalt. Man skal betale cirka dobbelt så meget for den. Den kommer i en 32GB og en 64GB. Vil man hellere nøjes med at betale lidt mindre, kan man stadig købe den gamle Apple TV.

 

AppleTVRemote

 

Ny fjernbetjening

Endelig er der fjernbetjeningen, der har en touchpad med glasoverflade ombord, så navigationen minder om, hvad man kender fra f.eks. iPhone.

Den kan lades op via en lightning-connector i bunden, og fungerer via Bluetooth, så ikke mere pegen mod boksen på grund af IR. Og så kan den også tænde og slukke for din tv eller din receiver og skrue op og ned for volumen.

Den nye Apple TV kommer på gaden i oktober, og Danmark er formentlig blandt de 80 lande, det sker i først.

 

Apple TV 4

 

Image12

Læs også

Test af Apple TV 4 (opdateret)

 

Apple TV 4

 • HDMI 1.4
 • 802.11ac Wi-Fi with MIMO
 • 10/100BASE-T Ethernet
 • Bluetooth 4.0 wireless technology
 • IR receiver
 • USB-C for service and support
 • Built-in power supply

Video

 • H.264 video up to 1080p, 60 frames per second, High or Main Profile level 4.2 or lower
 • H.264 Baseline Profile level 3.0 or lower with AAC-LC audio up to 160 Kbps per channel, 48kHz, stereo audio in .m4v, .mp4, and .mov file formats
 • MPEG-4 video up to 2.5 Mbps, 640 by 480 pixels, 30 frames per second, Simple Profile with AAC-LC audio up to 160 Kbps, 48kHz, stereo audio in .m4v, .mp4, and .mov file formats

Audio

 • HE-AAC (V1), AAC (16 to 320 Kbps), protected AAC (from iTunes Store), MP3 (16 to 320 Kbps), MP3 VBR, Audible (formats 2, 3, and 4), Apple Lossless, AIFF, and WAV; Dolby Digital 5.1 and Dolby Digital Plus 7.1

 

 

Se også

Apple har fjernet Apple TV fra nordens hylder

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.