Forside * Featured

Her er Sonys nye Hi-Res-pladespiller

-

20160107_141807 (2)En af de få nyheder, Sony rent faktisk viste frem på deres pressemøde, var PS-HX500, en ny pladespiller.

De gik hurtigt hen over den, og videre til deres ’Extra Bass’-produkter. Men det skulle de måske ikke have gjort.

Annonce:

PS-HX500 kom til at fremstå som et forsøg på at kapitalisere på det voksende vinyl-marked, og da Sony så også fortalte, at den kunne forbinde sig til verden med USB og konvertere ens pladesamling, var der nok mange, der følte sig hensat til slut-90’erne.

Det var dengang, man konverterede sine plader ved at optage dem på computeren for at putte dem alle ind i mp3-samlingen og stille vinylerne på loftet. Er det virkelig det, Sony har tænkt sig med PS-HX500?

Heldigvis står det ikke helt så grelt til med Sonys virkelighedsfornemmelse. Der er faktisk mening med galskaben.

A/D-converteren i PS-HX500 kan nemlig levere filer i Sonys eget DSD-format eller I 24-bits Wav…altså Hi-Res.

Det betyder, at du kan vælge at lytte til pladerne helt almindeligt, eller fange den unikke dynamik en vinyl-afspilning giver, i Hi-res audio, hvor en del af denne kan gå tabt i almindelig 16/44.1, især hvis man ikke har en ordentlig converter.

Se, nu havde det jo været lækkert, hvis A/D-converteren havde kunnet sende en Hi-res-bitstrøm videre til ens digitale musik-setup. Men måske i næste version af grammofonen.

Prisen kommer til at ligge på omkring 4.000 kroner, og den kommer i butikkerne til april.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.