Forside CES CES 2016

Sonys ’Wow’ var at finde på deres stand

-

sonyFESSony er åbenbart ikke meget for at indrømme, når de laver noget cool.

Som Jens tidligere har skrevet, så var der ikke meget nyt og/eller spændende at hente ved årets Sony-pressemøde på CES.

Annonce:

Men et besøg på Sonys stand viste, at de på mindst ét område har gang i nogle sjove ting.

Sony har som et af de første firmaer i verden omfavnet crowdsourcing og har lavet et initiativ, hvor Sonys medarbejdere kan foreslå og igangsætte produkter, hvor brugerne betaler for udviklingen.

Man kan spørge sig selv, hvorfor Sony har behov for brugernes penge, men firmaet er presset og skal levere bundlinje-resultater, der ikke giver plads til eksperimenter.

E-ink-ur og Sensor-klodser

Og derfor var det netop blandt disse medarbejder-projekter, man kunne finde alle de sjoveste nyheder på CES. F.eks. viste de deres e-ink-ur (bill.) frem, hvor både rem og urskive er lavet af en e-ink-skærm, så man hele tiden kan skifte design på det. Recorderes udsendte kan meddele, at det ser noget federe ud i virkeligheden, end tidligere billeder har afsløret. Det er på gaden nu. I hvert fald kan man købe det på MOMAs (Det store, moderne kunstmuseum i New York) hjemmeside for 300 dollar.

På Sony-standen kunne man også se et sjovt projekt med gør-det-selv-Bluetooth-sensorer. Disse sensorer er en slags selvstændige moduler, eller måske en slags intelligente Lego-klodser. Idéen er, at de sender data af forskellig art til f.eks. din smartphone, men du kan selv bestemme den kontekst, du sætter dem ind i.

mesh

Der er i virkeligheden tale om et lille økosystem, som Sony kalder for MESH. Sensorerne sender data til f.eks. apps på din smartphone, og så er det op til din kreativitet at bruge dem. Vil du måle temperatur og fugtighed der, hvor du opbevarer din vin? Det er der en klods til. Vil du måle, hvor meget sollys, dine planter får? Det er der en klods til. Og så videre.

En tredje sjov ting er noget så simpelt som en IR-universal-remote. Dem har vi jo ligesom set før, ikke? Men de fleste universal-remotes har altid overflødige knapper i vejen, eller også står der noget på knapperne, der ikke passer med den funktion, man vil bruge den til.

Universalremote anno 2016

Det har Sony fundet en løsning på ved at lave en universal-remote med e-ink-skærm. Så kan man selv definere ens knap-layout, eller man kan downloade et layout, der passer til den ting, man gerne vil fjernstyre. Med andre ord kan man skifte rundt mellem knap-layouts, der er nøjagtig tilpasset ens enhed på en ret elegant måde. Netop dette produkt skulle Sony ifølge en af firmaets repræsentanter være i gang med at sætte i produktion, uden at der dog er noget konkret nyt.

remote

Af andre sjove Sony-initiativer kan nævnes Sonys multi-kreditkort, der – hvis man er japaner – kan bruges som et Dankort (Japkort?) over hele verden – uden dyre gebyrer. Der er også Aromastix, der giver én en lille transportabel duft-gadget, som kan give en forskellige dufte i næsen, hvis der ikke lugter så godt, der hvor man er.

Og så er der Wena-urene. Hvor e-ink-urene nævnt ovenfor er 100% digitale ure, der ikke kan andet end at vise klokken, er Wena-urene almindelige, fysiske ure, der har usynlige smartursfunktioner som NFC-betaling, notifikationer og fitness-måling ombord.

wenaHvor mange af disse produkter, Sony rent faktisk vil sende på markedet, ved vi ikke endnu (bortset fra e-ink-uret). Men havde de nu vist nogle af disse frem ved deres pressemøde, var knapt så mange nok gået skuffede derfra.

Annonce:
Forrige artikelEr Apple på vej mod et dårligere iPhone-salg?
Næste artikelB&O BeoSound 35 – Det nye trådløse musiksystem
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.