Forside Nyheder

Nu vil Intel også mini-jack’et til livs

-

RIPminijackFørst kom Oppo med en ultratynd telefon uden hovedtelefonstik.

Så begyndte rygtet at gå, at Apples næste iPhone ikke vil have noget hovedtelefonstik ombord heller. For få dage siden kunne vi skrive om, hvordan endnu et kinesisk firma har droppet stikket i deres nyeste telefoner.

Annonce:

Og nu kommer Intel så på banen. I forbindelse med deres Intel Developer Forum i Shenzhen, der foregår i disse dage, har tech-giganten præsenteret deres ambitioner for, hvordan USB Type-C i fremtiden skal være det mest gængse lydstik på smartphones i stedet.

I slides fra konferencen, der er blevet publiceret af Anandtech, står der decideret, at Intel vil arbejde for at udfase mini-jack-stikket, der p.t. er det mest udbredte stik til lyd.

I stedet ser det ud til, at Intel vil forsøge at arbejde for en overgang fra, hvad der basalt set er en analog lydforbindelse, til at musikken forbliver digital hele vejen ud til det sidste led, inden lyden skal reproduceres og ramme øret. Overgangen skal tilsyneladende sjovt nok ske ved at bruge USB Type-C til analog lyd først (hvilket specifikationerne understøtter), og på den måde vænne brugerne til stikket. Siden vil Intel så gøre deres til at føre folk over til digital brug.

Recordere-brugerne ser med få undtagelser ud til at bryde sig meget lidt om idéen om at undvære hovedtelefonstikket. Men det kunne godt se ud som om, det lille stik går en sort fremtid i møde.

Annonce:
Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.