Forside Indhold og distribution Film

Lækket EU-dokument foreslår at de digitale grænser bevares for streaming

-
Netflix må gerne have grænsebomme om indholdet for EU (Foto: Shutterstock.com/recordere.dk)
Netflix må gerne have grænsebomme om indholdet for EU (Foto: Shutterstock.com/recordere.dk)

Et lækket EU-dokument beskriver at EU bør opgive at rive Netflix grænsebomme til geoblokering ned.

Det skabte overskrifter da det kom frem at EU havde planer om at rive de digitale grænsebomme ned i det indre marked. En beslutning der blandt andet ville ramme Netflix der netop her i år er begyndt at håndhæve en hård adskillelse landene imellem.

Men EU vil angiveligt ikke røre geoblokering aligevel. Det viser et udkast til den anbefaling som er udarbejdet. Et dokument der er lækket til det politiske nyhedsmagasin Politico.

Annonce:

EU forslag: “…non-economic services of general interest, transport services, audio-visual services, gambling activities, healthcare services and certain social services are excluded from the scope of this Regulation.”

I det lækkede dokument skulle blandt andet stå: “… ikke-økonomiske tjenester af almen interesse, transporttjenester, audiovisuelle tjenester, pengespilsundhedsydelser og visse sociale tjenester er undtaget fra denne forordning“.

Netflix og andre streamingtjenester må umiddelbart vurderet høre ind under “audiovisuelle tjenester” og dermed være undtaget fra kravene om fri bevægelighed af digitalt indhold indenfor EU.

Udsigten til en mulig frigivelse af streamet indhold indenfor hele EU har også været mødt med bekymring af TV-stationer, der ofte ikke har erhvervet rettighederne til at distribuere indhold som sport, film og tv-serier udenfor landets grænser.

Men vedtages denne EU-forordring, med de nævnte forbehold, så kan streamingtjenesterne formentlig ånde lettet op og fortsætte “business as usual”.

Opdatering: EU vil måske aligevel stemme for at åbne de digitale grænser.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.