Forside Baggrund

Her er de 10 store nyheder i iOS 10

-

iOS 10Apple har præsenteret iOS 10 ved åbningen af udviklerkonferencen WWDC.

Det er ifølge Apple deres største iOS-release nogensinde, og meget passende er der store nyheder indenfor 10 områder:

 

Annonce:

Untitled 01 63

 

Låseskærmen

Raise to wake er nu endelig kommet til iPhone – en funktion, mange Android-smartphones har haft i nogle år. Notifikationer på lock-screenen kan udvides til at være langt mere brugbare med 3D Touch. Eller man kan fjerne dem alle ved at trykke ”dybt” med 3D Touch.

Control center har fået et nyt design, og musikafspilning har nu sin egen side i Control Center. Dertil kommer der hurtigere adgang til to vigtige funktioner fra låseskærmen: Kameraet kan nu nås ved at stryge til venstre og widgets kan nås ved at stryge til højre.

 

Untitled 01 60

Siri

Der sker også hele tiden ny udvikling for Apples digitale assistent, Siri bliver nu åbnet for udviklere og kan dermed konkurrere med Google Assistant på at blive integreret i tredjeparts apps. Det betyder, at man vil kunne bruge Siris intelligens i beskeder, hvor assistenten vil kunne foreslå svar, men også i apps som Uber, eller når man søger i foto-apps eller bruger fitness-apps, kan man få hjælp af Siri. Man vil også kunne sende penge med penge-apps (selvom Venmo og MobilePay endnu ikke er undestøttet) og det hele virker naturligvis med CarPlay.

 

Untitled 01 79

 

QuickType

Det bliver også nemmere at bruge Apples QuickType på tastaturet. Siri foreslår svar via integration i selve tastaturet og kan udfylde webformularer med mere for dig, baseret på den kunstige intelligens. Quicktype følger også sproget, så ifølge Apple skulle man kunne slippe for alt for meget bøvl, hvis man f.eks. bruger både engelsk og dansk tastatur og ordbog på sin iOS-enhed.

 

Untitled 01 97

 

Photos

Google har haft ret meget succes med sine intelligente billedanalysefunktioner i Google Photos, og nu kommer Apple med deres svar. Ud over at kunne sortere på begivenheder, steder og ansigter ligesom Google kan, vil man også kunne autogenerere små præsentationer med musik, baseret på en bestemt begivenhed eller person, f.eks. en rejse eller ens børn. Disse videoer kan autogenereres efter stemning, så musikken f.eks. afspejler, om man vil have det til at være storslået eller følelsesladet.

 

Untitled 01 109 Untitled 01 108

 

Maps

Apple forsøger stadig at konkurrere med Google Maps, og det har de gjort ved at gøre Maps mere brugervenlig. Det inkluderer automatisk pan og zoom under navigation, og det bliver nemmere at se POI’er undervejs. F.eks. kan man stryge op fra bunden og se kategorier af restauranter.

Derudover bliver Maps åpet op for tredjeparter. Det betyder, at man f.eks. vil kunne bestille bord direkte fra maps.

 
Untitled 01 116

 

Apple Music redesignet fra bunden

Apples Music-app har fået et helt nyt design, der bedre integrerer både downloadet musik og streamet musik. Man får nemlig direkte adgang til ens ’library’, så man kan navigere direkte rundt i ens musikvalg.

Den nemmere navigation går igen i Connect, hvor man tjekker op på de musikere, man følger, samt i anbefalingerne i For You og Radio.

 

Untitled 01 127

 

News

Navigationen er også blevet mere simpel i News-app’en, og ligesom på Music-app’en er anbefalinger i centrum. Ligesom For You i Music, kan News lave særlige sektioner baseret på dine interesser og samle nyhederne der.

Apple har også indført noget, der nok skal få magasin- og avisbranchen til at juble. Man kan nemlig købe og/eller bruge abonnementer direkte i News-app’en, sådan at man også kan få alle sine nbetalte nyhedskilder sammen med de gratis. Og endelig kan News-app’en nu også give én Breaking News-notifikationer.

 

Untitled 01 139

 

HomeKit

Som det var rygtedes, kommer HomeKit nu i en separat app: Home. Det er en kontrol-app til alle de enheder, man har i hjemmet, der understøtter HomeKit og på den måde kan man f.eks. styre ens August-dørlåse og Hue-lamper samme sted og lave presets, der aktiverer det hele på en gang.

Har man udstyret der understøtter det – f.eks. Augusts nye HomeKit-låse og digitale dørspioner, kan man se, hvem der banker på og lukke dem ind, direkte fra notifikationerne på ens lockscreen.

Og hvis man ikke gider være aktiv, kan man lade det hele styre med geofencing, sådan at tingene tænder og slukker, når man træder ind i eller forlader hjemmet. Det kan gøres med Apple TV, som Apple lover kan blive et centrum for ens HomeKit. Men de understreger, at det også virker på iPad og Apple Watch.

 

Untitled 01 144

 

Telefonopkald

Sjovt nok er der også stadig dem, der bruger deres iPhones til at ringe fra. Gør man det via VoIP, vil man i iOS 10 opleve, at tingene bliver meget mere integrerede. F.eks. vil billeder af den opkaldende blive vist, ligesom ved almindelige telefonopkald.

Fremover vil Siri også kunne transkribere telefonsvarer-beskeder og vise teksten i visual voicemail – formentlig først på engelsk til at begynde med. I kontakter kan man nu også gå direkte til den foretrukne VoIP-app, man normalt taler med kontakten gennem.

 

Untitled 01 146

 

Beskeder

Apple præsenterede en masse nyheder i besked-appen. Først og fremmest er der Rich links, hvilket giver mulighed for at vise billeder og videoer fra links, man sender, direkte i beskedstrømmen.

Emojis er blevet tre gange større og kan nu blive foreslået på samme måde som ord. Og skulle man være helt skør med emojier, kan man med et enkelt tryk erstatte alle de ord, der har en emoji tilknyttet, med selvsamme emoji.

Man kan også variere talebobler til at udtrykke ens budskab bedre ved f.eks. at gøre dem større, mindre, få dem til at ryste med mere. Og så er der Invisible Ink-funktionen, der ikke viser, hvad man har skrevet eller et billede man har sendt, før modtageren aktiverer billedet eller taleboblen.

 

Untitled 01 163

 

Man kan nu også sende håndskrift-beskeder og ligesom i Facebook Messenger er der nu en ’Tommelfinger Op’-emoji klar til at blive skudt afsted hurtigt.

Endelig kan man, hvis man VIRKELIG gerne vil fyre noget af, gøre det ved at anvende hele skærmen på én gang. Man kan f.eks. lade baggrunden af samtalen oplyse af fyrværkeri eller lasere for ligesom at understrege ens pointe.

Sidst men ikke mindst bliver Beskeder åbnet op for tredjeparts-udviklere. Apple vil gerne have disse til at lave, hvad de kalder iMessage apps. Disse apps er funktioner, der inkorporerer funktioner lige fra bord- eller madbestilling til mere erhvervsrettede funktioner direkte i iMessage. Det skal ses som et svar på de bot-funktioner, der for nylig er blevet annonceret af Microsoft og Facebook til deres chatklienter såsom Skype og Facebook Messenger.

iOS 10 er klar til udviklerne i en betatest nu, kommer i offentlig beta (som man kan skrive sig op til nu) til juli og lander hos alle med nyere iDevices til efteråret.

 

Untitled 01 156

 

Annonce:
Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.