Forside Baggrund

Bang & Olufsen OLED TV (opsamling)

-
LG Signature OLED TV
LG Signature OLED TV

B&O har indledt et samarbejde med LG hvor første produkt er et OLED TV i 2017. Vi samler op på rygter og informationer.

Bang & Olufsen er på vej med nye TV samt opdateringer til Avant-serien, til lancering august/september i år.

Denne artikel handler ikke om de TV, men derimod om fremtidens B&O TV der lanceres fra 2017 og frem.

Annonce:

For mere information om de TV der er tæt på lancering se: “Nye B&O TV får “Philips” indmad (rygte)”.

 

LG leverer OLED TV til B&O i 2017

B&O annoncerede tilbage i marts måned at de indleder et nyt langvarigt samarbejde med LG, om at udvikle og producere fremtidens Bang & Olufsen TV.

Samtidig sagde B&O farvel til egen udviklingsafdeling indenfor TV, ligesom egen tv-produktion lukker ned når alle tv leveres af LG.

Efter hvad Recordere.dk erfarer så vil der være tale om en ren OEM produktion, altså hvor LG står for alt efter den indledende design- og projekteringsfase er overstået. B&O overdrager specifikationer og tegninger til LG, der så står for resten.

Efter vore oplysninger så kommer B&O heller ikke til at levere udvikling til elektronikken i selve tv-delen. Det B&O bestiller er en “færdig pakke”, hvor indmaden er LG-teknologi inklusiv LG Smart TV med WebOS.

 

B&O leverer design, lyd og (delvis) betjening

Udover selve designet på TV’et, og specifikationerne af hvad det skal indeholde, så vil Bang & Olufsen levere lyddelen i form af en tilhørende soundbar.

B&O får ikke lov at ændre på indmaden i LG TV. Den måde de virker og betjenes vil være det som LG har “på hylden” til den tid.

Snitfladen imellem LG-delen og B&O-delen bliver HDMI. Det begrænser betjeningen fra B&O-siden til det der kan udføres igennem HDMI via CEC.

CEC-kommandoerne over HDMI giver mulighed for at kontrollere ting i TV’et som menuer, timer, optagelser, afspilning, kanalskifte mv. Så B&O soundbar vil kunne betjene det TV som LG leverer.

Link til Excel ark med HDMI CEC koder

B&O kan herefter bygge deres lydteknologi ind i den soundbar, for surround sound og tilslutning af flere højttalere via trådløs (Wisa) eller kabel.

 

Video bliver rent LG

B&O får “lov” at pakke et LG TV ind i egen indpakning, og levere lyd og betjening igennem en soundbar.

Det betyder samtidig at B&O vinker farvel til kontrol med videodelen, som fremover bliver rent indkøb hos LG.

Tidligere har B&O selv udviklet og forfinet billeddelen i deres TV, men medarbejderne i tv-afdelingen er opsagt nu, og der vil hverken være folk i Struer til udvikling af tv-software eller finpudsning af billedkvalitet, i det nye samarbejde.

B&O køber i fremtiden den knowhow hos LG, og dermed bliver leverancerne fra LG rent OEM (Original Equipment Manufacturer), men pakket ind i et B&O design, med lyd og (delvis) betjening fra B&O.

Med delvis betjening menes at grundlæggende betjening kommer fra soundbar igennem HDMI på “B&O-måden”, suppleret med kontrol af Smart TV (WebOS) over Bluetooth.

 

Hvornår?

Det første produkt af det nye samarbejde vil være et OLED TV, der er annonceret til 2017.

Vi har ingen information om det bliver i begyndelsen af året eller senere. Men med konkurrenten Loewe på banen med deres første OLED TV, der er B&O under pres for også at rykke på markedet.

 

Ovenstående artikel er baseret på tilgængelige informationer, egne kilder og rygter.

 

Annonce:
Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.