Forside IFA IFA 2016

BFE: Vi er enige i YouSee’s beslutning om FM sluk

-
Laile K. Rasmussen. Foto: BFE
Laila K. Rasmussen. Foto: BFE

Direktøren for Brancheforeningen BFE støtter YouSee i deres beslutning om at slukke for FM Båndet hos de mange tusinde kabel-kunder. En naturlig udvikling siger Laila Kelp Rasmussen til recordere.dk

BFE betragter beslutningen om at omlægge kabel-tv-nettet som en naturlig udvikling for at forberede fremtidens digitale Danmark, da den nye teknologi kræver, at pladsen i kabelnettene prioriteres til bredbånd for at skrue hastigheden helt i vejret. Konsekvensen heraf er, at transmittering af FM-radio via kabelnettet samtidig udfases,.

Annonce:

Det er sund fornuft og rettidig omhu, at YouSee prioriterer lynhurtigt bredbånd over FM-radio, når hele Danmark alligevel er i gang med at forberede overgangen til digital radio,” udtaler direktør for BFE, Laila Kelp Rasmussen, og tilføjer, at FM-radio alligevel kommer til at lukke ned om ganske få år.

Næste vigtige skridt i overgangen til digital radio sker allerede om et år, når DAB-formatet ændres til det såkaldte DAB+, så der skabes plads til endnu flere danske radiokanaler. I foråret 2017 vil danskerne opleve en offentlig informationskampagne om digital radio, der har til formål at fremme lytning til digital radio og informere om overgang til DAB+.

Plads til gigabredbånd_grafik

Kan stadig høre radio via DVB på TV’et

Man vil stadig kunne høre radio via sit TV på DVB, men at alle kanaler forsvinder i deres coax kabel. Men ønsker man stadig at bruge sin FM radio i stuen, skal man altså have en stueantenne.

Radiooversigt

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.