Forside * Fokus

YouSee slukker for FM radio

-
Foto: Shutterstock.com. Illustration: recordere.dk
Foto: Shutterstock.com. Illustration: recordere.dk

YouSee vil have mere hastighed på deres bredbånd, og det kræver at man frigør frekvenser på deres kabler. Derfor slukker de for FM-radio om 6 måneder.

Er du YouSee-kunde, og har du en radio tilsluttet til YouSee’s antennestik, kan det godt være at det eneste der kommer ud af radioen snart er tavshed.

På et pressemøde i Berlin, meddelte vicedirektør fra YouSee Jacob Mortensen at man slukker for FM-radio i februar 2017, for at give plads til højere hastighed på deres internet-løsninger.

Annonce:

YouSee ønsker at tilbyde Gigabit hastighed, og forventer at 50% af deres kunder allerede i 2017 vil have adgang til Gigabit internet via YouSee’s opdaterede bredbånd.

Dette skridt koster dog FM frekvenserne livet.

 

DSC00946
Vicedirektør fra YouSee Jacob Mortensen slukker for FM båndet i 2017

 

På TV er der nogle kanaler som kræves for at distribuere. De såkaldte “Must carry” kanaler som f.eks DR.

Dette krav findes der ikke på radio, og derfor kan du som YouSee kunde risikere at skulle ud i at montere egen antenne, hvis du i fremtiden vil modtage radiosignal.

Alternativt købe en reciever eller et musiksystem med internetradio indbygget.

 

YouSee giver deres kunder en stueantenne

YouSee vil forære deres kunder en stueantenne, så de stadig kan modtage FM signalet.

Det hjælper dog ikke de kunder, som hører DAB og udenlandske kanaler via YouSee, eller kunder der bor i områder med dårlig radiodækning eller megen støj.

Allerede fra i dag har YouSee åbnet for at man kan skrive sig op til en stueantenne på deres hjemmeside.

 

FM radio-kanaler hos YouSee
FM radio-kanaler hos YouSee

 

Rammer TV med radio indbygget

YouSee vurderer at det er op til 300.000 kunder der har FM-radioer tilsluttet.

Men når YouSee slukker for FM-radio på kabel-tv, rammer det ikke kun stereoanlæg og radioer tilsluttet antennetilslutningen i væggen.

Det vil også ramme de YouSee-kunder der lytter på radio igennem deres TV.

Bang & Olufsen er en af de TV-producenter der har FM radio integreret, så B&O-kunder på YouSee kabel-tv risikerer nu at miste muligheden for at lytte med på radiokanalerne den vej.

 

Nej tak fra Waoo

Direktør Jørgen Stensgaard fra Waoo fortæller til recordere.dk at det kommer ikke til at ske hos Waoo, og hvis man endeligt ville slukke for analoge signaler, ville man overveje at kompentsere sine kunder med en digital løsning.

Se også: BFE er enige i YouSee FM Sluk

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.