Forside Nyheder

Her er iPhone 7

-

image51116661gs6Så er den nye iPhone 7 blevet præsenteret af Apple under deres store presse-event onsdag.

Ganske som forventet er der ikke sket de store ting, rent designmæssigt. Formen er mere eller mindre mage til iPhone 6/6S og det samme gælder for Plus-modellerne.

Der er dog én væsentlig forskel, og det er den glasagtige overflade på ryggen, som findes på ’Jet Black’-modellen, her vender Apple tilbage til et look, vi kender fra iPhone 4. Den findes dog også i en matsort model, der bare hedder ’Black’.

Annonce:

 

iphone7-2

 

For at kunne opnå dette, har Apple, også som forventet, droppet hovedtelefon-stikket. I stedet har Apple nu indført en ekstra højttaler på telefonen, så man kan lytte på den i stereo, og der følger en adapter med iPhone, så man kan slutte analogt, kabelbaseret musikudstyr til via lightning-stikket. Og Apple har så annonceret de nye, trådløse AirPods som tilbehør.

Derudover er designet karakteriseret ved at antennebåndene er kravlet op på toppen og ned i bunden i telefonen, i stedet for at vikle sig rundt om telefonens krop som på de to sidste iPhone-generationer.

 

untitled-01-397
De nye iPhones kommer med earphones med Lightning stik
untitled-01-398
Der medfølger også en adapter til gamle hovedtelefoner (minijack)

 

 

Lysere skærm og trykfølsom Home-knap

Skærmene på de to modeller er ligesom på de to foregående generationer på henholdsvis 4,7 og 5,5 tommer for den lille og den store plus-model. Opløsningen er dog de samme som på iPhone 6S og 6S Plus.

Skærmen har stadig 3D Touch, men er 25% lysere og har understøtter Wide Color Gamut. Også Home-knappen har fået en opgradering. Den har Force Touch-trykfølsomhed, hvilket vil sige, at den også har haptisk feedback med Apples ’Taptic’-teknologi.

Kamera-bumpet på iPhone 7 vilfor nogle virke mere tydelig på grund af, at telefonen nu er så tynd, og især dobbeltkameraet på iPhone 7 Plus er lidt anderledes end normalt. Du kan læse mere om de nye iPhone 7-kameraer her.

Indvendigt er der naturligvis også sket opgraderinger. De to nye iPhones har fået den nye A10 Fusion-processor ombord, som Apple siger er 40% end forgængeren A9. Men det er kun to ud af fire kerner, der kører på denne måde. To andre kerner er dedikeret til knapt så krævende processer, og kører langsommere, til gengæld bruger de kun en femtedel af strømmen, hvilket burde give en bedre batterilevetid. Apple siger, at iPhone 7 har to timers mere batterilevetid end 6S og 7 Plus har en time mere på batteriet end iPhone 6S Plus i gennemsnit. Rent grafisk kan det nye chipsæt levere 50% hurtigere grafik end iPhone 6S og 6S Plus.

 

image7111111111111166666

Farvel til 16GB

Apple har derudover indset, at folk har brug for mere lagerplads i deres smartphones, så den nye iPhone 7 starter ved 32GB og går op til 256GB lagerplads. 64GB-modellen er også strøget, så man kan vælge mellem 32, 128 og 256GB. Jet Black-versionen kommer dog kun i de to sidste udgaver. I øvrigt bliver de gamle iPhones også opgraderet på lagerpladsen.

Ligesom i de seneste par generationer, har Apple gjort en del ud af at proppe så mange LTE-bånd ind i iPhone som muligt, så man kan få hurtig data, nærmest lige meget hvor, man befinder sig på kloden. Men derudover har de også tilføjet deres egen nye, trådløse teknologi med W1, der især skal bruges at kommunikere med de trådløse AirPods.

Derudover er Apple endelig kommet op på niveau med konkurrenterne, når det gælder vandtæthed. IPhone 7 er IP67-standardiseret, hvilket vil sige, at den kan befinde sig på 1 meters dybt vand i 30 minutter uden at tage skade.

Apple laver den sædvanlige finte med at sætte de nye modeller ind på de nuværende prisniveauer, når det gælder iPhone 7, mens iPhone 7S bliver en anelse dyrere.

De nye iPhone 7 rammer de danske butikshylder allerede om lidt over en uge, 16. september – for en gangs skyld kommer den i Danmark samtidig med USA. Man kan forudbestille fra på fredag.

 

iphone7-3

Priser

De danske priser og levering er kommet: Tjek her

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.