Forside Nyheder

BBC vil streame i 4K med HDR til netseere først

-
Foto: recordere.dk
Foto: recordere.dk

BBC erkender at det bliver svært at vise Planet Earth II i fuld kvalitet på antenne-tv. Til gengæld er der håb for streaming.

For en uges tid siden udsendte BBC en trailer for den kommende superserie Planet Earth II. En trailer der lover godt for mulighederne for at udnytte 4K UHD TV med HDR (High Dynamic Range) til det yderste.

Altså hvis man da som tv-seer ellers kan fange serien i den kvalitet.

Annonce:

Den kommer selvfølgelig på Blu-ray senere, men nu fortæller BBC at tv-seere på antenne tv (terestrisk digital tv) ikke skal gøre sig forhåbninger om et 4K UHD tv-signal i en kvalitet der vil yde naturserien retfærdighed. Det skriver Advanced Television.

Creative Director for BBC Natural History Unit, Mike Gunton, og Head of Technology/Television Productions hos BBC, Andy King, talte ved konferencen MIPCOM i sidste uge og fortalte at BBC arbejder hårdt for at få 4K UltraHD ud til forbrugerne.

Noget tyder på at det bliver netseerne, brugere af BBCs streamingtjeneste iPlayer, der først vil kunne streame BBC-udsendelser i UltraHD.

“What we now need to work on is how we are going to get [these shows] to the viewer. Obviously, as an organisation we are committed to delivery on every platform. But Digital Terrestrial is going to be very difficult. However, we are very much strategically taking an ‘Internet first’ approach”, fortalte Andy King.

Det handler ikke kun om 4K video, men om at de med tv-serier som Planet Earth II rykker lyden fra gammeldags 5.1 til objektbaseret audio som Dolby Atmos.

“So we see our first offerings with UHD/HDR, and HDR is very important, to be on the iPlayer platform. [We also need] to take a look at sound. We have moved to 5.1 but I’d really like to see some serious developments in Object Based Audio. As an industry we need not to forget the sound stuff!”, sluttede Andy King

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.