Forside Produkter Connected Home

Philips Hue kan hackes – med en drone

-

huedroneDer er efterhånden ingen tvivl om at det såkaldte Internet of Things mangler en sikkerheds-overhaling.

For et par uger siden blev halvdelen af den amerikanske del af internettet lagt ned, fordi DNS-tjenesten DYN kom under DDoS-angreb – og det skete via et botnet, der var baseret på IoT-enheder.

Et andet eksempel er Philips Hue-systemet, der flere gange er blevet er blevet hacket af white hat-hackere for at vise systemets sårbarhed. Hver gang har konklusionen dog været den samme: Man skal være tæt på systemet for at hacke det, fordi man skal have adgang til den ”bridge”, som systemet kommunikerer med, eller fordi man skal tæt på den enkelte pære og hacke den.

Annonce:

Men det er der nu nogle kvikke israelske hackere, der har fundet ud af, hvordan man gør. Man bruger simpelthen en drone. Ved at flyve dronen op i højde med Hue-systemet, f.eks. i en lejlighedbygning, kan man komme tæt nok på til at hacke det ved at få systemet til at æde en firmware-opdatering.

Da først den var ombord, kunne systemet hackes og styres fra en bil 70 meter væk.

Så hvis dine Hue-lamper en dag begynder at køre det vildeste disco-lys uden at du har bedt dem om det, skal du nok finde jagtgeværet frem og gå på dronejagt.

 

Senere opdatering

Philips svarer: “Philips Lighting har repareret den svaghed, der var i systemet inden offenliggørelsen af artiklen – og at vi anbefaler, at vores brugere altid opdaterer til den seneste version af Philips Hue appen”.

 

 

Annonce:
Forrige artikelVimeo vil være mini-Netflix
Næste artikelYouSee boks har ændret strømforbrug igen
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.