Forside Nyheder

Smart-enheder blev brugt som våben, sendte USAs internet i knæ

-
Foto: Engadget / Level3
Foto: Engadget / Level3

Mange amerikanske sites gik i sort i perioder fredag. Nu forlyder det at smart-enheder (IoT / Internet of Things) kan bebrejdes.

Ifølge Engadget så var det smart-enheder til hjemmet der blev brugt i angrebet mod USAs internet fredag.

Sikkerhedskameraer, internetroutere og andet grej indenfor det smarte hjem, det der under én hat kaldes “Internet of Things”, blev anvendt til DDos cyberangreb (distributed denial of service) mod centrale DNS-tjenester (internettets adressebøger).

Annonce:

Det fik mange af USAs populære hjemmesider til at blive utilgængelige i perioder fredag. Ramte sider var bl.a. PlayStation Network, HBO Now, Spotify, iHeartRadio, PayPal, CNN, The Verge, Box, Recode, Reddit, Wired, Amazon og Twitter.

Ifølge sikkerhedsfirmaet Flashpoint der kom angrebene via et botnet med navnet Mirai.

Mirai er målrettet svag sikkerhed i IoT-enheder, de smart-enheder som vi benytter i det intelligente hjem. Så man kan sige at Internet of Things, der regnes som en væsentlig del af fremtiden, blev brugt til at angribe “nutidens” internet.

Skurkesoftwaren Mirai er open-source, så alle ondsindede kan tage den i brug. Sikkerhedseksperter har derfor tidligere været ude og advare om mulige angreb i stor skala som det USA oplevede fredag.

Angrebet fredag strakte sig over flere timer og der kom i alt 3 store angrebsbølger, der hver gang gjorde hundredevis af populære amerikanske sites og tjenester utilgængelige.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.