Forside Nyheder

Apples selvkørende bil-satsning er ikke længere nogen hemmelighed

-

appleratDet har været en offentlig hemmelighed i flere år nu.

Apple satser på automatiseret, autonom teknologi, der f.eks. kan køre en bil uden menneskelig indblanden. Det har vi vist længe, og der har endda været en hel del bølgegang i projektet. Senest er projektet angiveligt blevet noget nedskaleret. Så vidt vides, består Apples satsning dog lige nu ikke af en bil, men derimod systemer til andre producenters biler.

Men Apple har aldrig bekræftet, at de arbejder på selvkørende bilteknologi.

Derfor kan det måske overraske, at Apple nu vælger at offentliggøre satsningen. Det sker ikke i form af en produktlancering, men derimod et brev til de amerikanske transportsikkerheds-myndigheder. Det er dem, der skal godkende det, hvis Apple gerne vil teste autonom transportteknologi ude i virkeligheden.

I brevet slår Apple på tromme for, at myndighederne giver firmaer som dem selv samme statuts som bilfabrikanterne, når det gælder muligheden for at lave disse tests. Apple mener selvsagt ikke, at de skal behandles anderledes, blot fordi de ikke har lavet biler før.

Apple har bekræftet at de har sendt brevet, og dets budskab, overfor Financial Times, hvor en talsperson uddyber, at Apple lige nu ”investerer kraftigt i maskinlæring og selvkørende, autonome systemer”. De vil ifølge udtalelsen gerne være med til at sætte standarder og definere praksis på dette nye felt.

Annonce