Forside CES CES 2017

Samsungs “OLED-killer” er angiveligt klar

-
Foto: recordere.dk

Samsung gør klar til lanceringen af en helt ny klasse af TV. QLED skal tage kampen op med OLED.

OLED regnes af mange for den bedste tv-teknologi p.t, men det vil Samsung gerne ændre på. Deres bud på fremtidens tv-standard hedder QLED, og det er en teknologi der tager det bedste fra begge verdener (OLED og LCD).

Samsung har ifølge nyhedsmediet ETNews allerede ansøgt om varemærkerne ‘HDR 1500’, ‘Q HDR’ and ‘Real Black’, som indikation på at her kommer en teknologi det kan leverer sortniveau som OLED, kontrast som Quantum Dot LCD og at dette sætter nye standarder for HDR (High Dynamic Range).

Annonce:

QLED har været rygtet på vej i noget tid nu, men nu er Samsung angiveligt klar til at lancere teknologien.

I den forbindelse vil Samsung sandsynligvis fokusere på OLED-teknologiens svagheder i forhold til “peak brightness”, som et punkt hvor QLED istedet leverer varen.

QLED skaber nemlig – ligesom OLED – selv lyset på displayet uden brug af baggrundsbelysning som ved LCD. Vha. Quantum Dot teknologi vil QLED være i stand til at øge lyset på skærmen, og dermed kombinere styrkerne ved LCD og OLED i ét display.

Samsung har angiveligt aldrig fremvist så meget som en prototype af et QLED TV offentligt, men ifølge Forbes-blogger John Archers oplysninger, så vil Samsung lancere QLED TV i forbindelse med CES-udstillingen om få uger.

 

Opdatering 28/12

Samsungs QLED er angiveligt LCD TV, og ikke noget der har med displayteknologien QLED at gøre.

Se: Samsungs bedste TV skal kaldes QLED fremfor SUHD

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.