Forside Produkter HiFi & Surround

Sonos: Nej tak til hi-res audio – for nu

-

Sonos arbejder ikke på hi-res audio. De ser ingen efterspørgsel på musik bedre end CD-kvalitet, for nu.

Konkurrenter til Sonos, som Denon Heos og Bluesound, samt HiFi-produkter fra brands som Sony, understøtter allerede streaming i 24-bit hi-res kvalitet.

Senest er musiktjenesten Tidal begyndt at streame udvalgte numre i hi-res.

Sonos understøtter derimod ikke hi-res, men streamer istedet i CD-kvalitet, med mulighed for lossless (tabsfri) overførsel mellem enhederne.

 

Sonos arbejder ikke på hi-res

I forbindelse med lanceringen af Sonos PLAYBASE, der spurgte det engelske HiFi-magasin, What HiFi, om Sonos nu også arbejder på hi-res audio.

“Jeg så gerne alle begyndte at lytte til 16-bit / 44,1 kHz [CD-kvalitet, lossless], og stoppe med at høre på MP3-filer. Opleve forskellen her, før de begynder at tale om høj opløsning”, fortalte Giles Martin, Sound Experience Leader hos Sonos (og en successfuld musikproducer) til What HiFi, og han fortsatte:

“Det bliver let en krig på specs. Jeg gjorde det med Beatles Masters på 24/96 … og ja, der er en forskel … men forskellen mellem MP3 og 44,1 er større. For de fleste enheder [med hi-res lyd] ville du ikke opdage forskellene, med et dobbelt blind-forsøg, ude hos forbrugerne”.

 

Hi-res kan komme senere

Han afviser dog ikke hi-res på den lange bane.

“Jeg tror på at vi skal lytte til musik i den bedst mulige opløsning, og jeg tror ikke at der bør være et loft over det, men jeg mener at der bør være en fælles forståelse af, hvad der høj opløsning egentlig er”, sluttede Giles Martin.

Lige nu er det ikke noget Sonos arbejder på. Hi-res er ikke med i planerne, den såkaldte ‘roadmap’, fortæller han.

Men så snart det bliver større og med gode erfaringer i baggagen, bør hi-res også blive en naturlig del af et Sonos musiksystem.

Men lige nu er det en niche, og det kan være forbundet med dårlige oplevelser i form af dropouts i musikken, når hi-res streames i multirum, slutter Sonos.

 

 

 

Annonce