Forside Indhold og distribution Film

Kodi-apps lukker ned efter søgsmål

-

Lovens lange arm har virkelig fået øje på Kodi-økosystemet.

Lige nu gås der efter udbydere af Kodi-bokse, der er ”fully loaded” med bl.a. add-ons/apps, der kan vise pirat-streams af live-tv, film og serier.

Men rettighedshaverne er nu også begyndt at gå efter selve de apps, der muliggør lignende ting. To apps til Kodi, ZemTV og Phoenix, er nu lukket ned efter indledende retsøvelser, der kunne føre til dyre retssager. Det skriver TorrentFreak.

Phoenix kunne give adgang til tv-serier, mens ZemTV gav adgang til live-tv-streams. De er begge blevet sagsøgt af det amerikanske satellit/kabel-tv-selskab Dish Networks, der vil have $150.000 dollar for hver forteelse. Det kan reelt betyde, at dette beløb skal betales for hvert eneste afsnit af hver eneste serie, der er blevet udbudt fra f.eks. Phoenix – så det kan gå hen og blive temmelig dyrt.

Dish Networks ejer blandt andet Sling TV-tjenesten, der giver adgang til live-streams for små penge, samt Blockbuster-brandet, under hvilket de har ladet folk leje film til streaming. Kodi-apps’ne er altså i direkte konkurrence med Dish’ produkter

ZemTV og Phoenix er dog langt fra de eneste, der er lukket ned. Du kan se en fuld liste over add-ons, der er holdt op med at virke, her.

 

Annonce