Forside * Nyheder

Spotify sagsøgt for at streame over 2500 sange uden tilladelse

-

Flere af læserne har sikkert danset løs til 60’er-klassikeren ’Can’t take my eyes off of you’, når Spotify har været DJ til fester.

Men hvis man har skrålet med på ”Iiii Looove Yoou Baaaaybyy, and if it’s quite alright…” osv. i originalversionen med Frankie Valli, har man muligvis snydt ophavsmændene.

Annonce:

Bob Gaudio, den ene af de to sangskrivere har nemlig nu sagsøgt Spotify, fordi han mener at dette og en del andre 60’er-hits bliver streamet på Spotify uden at de rette tilladelser er indhentet.

Det kommer oven i et andet søgsmål, der er landet nogenlunde samtidigt. Det kommer fra Bluewater Music, der administrerer en del sange i ”løs vægt”, såsom Guns’n’Roses’ ’Yesterdays’ og Miranda Lamberts ’White Liar’. Det skriver Engadget.

Gaudio og Bluewater har bl.a. hyret advokaten Richard Busch til at føre sagen, der omfatter over 2500 sange. Busch hentede 5,3 millioner dollar hjem til Marvin Gayes efterladte, efter Pharell Williams og Robin Thicke havde lånt lidt rigeligt fra et Marvin Gaye-nummer til hittet ’Blurred Lines’.

En talsmand fra Bluewater har udtalt, at alt under 150.000 dollar pr. sang kun kan ses som et ”smæk over fingrene”, og at der helst skal flere penge på banen.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.