Forside Indhold og distribution Musik

Besynderlig timing: YouTube Music lancerer downloads

-

 

Billede: YouTube.com

Der er flere ting, man kan undre sig over ved den nyhed, YouTube netop har annonceret.

Den betalte musikstreaming-tjeneste, som YouTube lancerede, før de gik all-in på eksklusivt indhold med YouTube Red, har netop åbnet op for downloads af musikfiler.

YouTube Music blev lanceret for to år siden, men først nu kan man downloade musikfiler til offline-lytning, ligesom man kan på de fleste andre musik-streamingtjenester. Det er i sig selv mærkeligt, at det skulle tage to år for YouTube Music at få indført denne funktion.

Men det er endnu mere besynderligt, at det annonceres nu, hvor YouTube Music forventes at blive skrottet i nærmeste fremtid. Google planlægger nemlig at smelte Google Play Music sammen med YouTube Red under ét navn inden længe, som vi skrev om forleden dag.

Det er mest logisk at forvente, at YouTube Music ville blive hældt med ned i det sammenkog, men måske vil Google alligevel holde YouTube Music adskilt. Eller også er det blot en udrulning, der var planlagt for længe siden, inden de nye sammensmeltningsplaner kom på bordet.

 

Annonce