Forside Detail

Black Friday: Angreb udefra lagde Bilka og Føtex ned

-
Foto: Shutterstock.com

Da ‘Black Friday’-festen blev skudt igang, der blev Bilka og Føtex hjemmesider lagt ned af angreb.

Black Friday er blevet så stort herhjemme at hjemmesiderne skal have noget at stå imod med, for at klare presset fra de mange potentielle kunder der vil ind og tjekke tilbudene ud.

For med Black Friday er det sjældent at tilbudene annonceres på forhånd. De frigives ofte først på dagen kl. 00:00, så efter midnat er der ekstraordinært tryk på butikkernes hjemmesider.

Flere hjemmesider gik da også ned her i nat. Bl.a. var Power utilgængelig i en periode efter midnat. Det samme gjalt Bilka og Føtex.

Men nu viser det sig at årsagen til at hjemmesiderne fra netop Bilka og Føtex var ekstra hård ramt. Hvor de øvrige butikker vente tilbage online inden for en times tid, så forblev Bilka og Føtex lukket.

Dansk Supermarked fortæller nu til IT-mediet Version2, at det blev udsat for et angreb udefra, og det tvang hjemmesiderne i knæ.

De fortæller at det var et cyber-connection-angreb, en variant af DDos (Denial of Service). En type angreb hvor hjemmesiderne bombarderes med så mange forespørgsler at ingen kan komme ind mere.

“Vi har naturligvis været forberedt på Black Friday, så vi burde godt have kunnet håndtere et normalt DDoS-angreb”, fortæller Kasper Reggelsen, pressekonsulent ved Dansk Supermarked, til Version2.

Hvad der teknisk adskiller de to typer af angreb ønsker Dansk Supermarked ikke at uddybe på nuværende tidspunkt.

En anden af kædens webshops, Wupti.dk, blev ikke ramt af angrebet.

 

Denne artikel er en del af serien: Black Friday 2017

Annonce