Forside * Nyheder

Videnskaben har talt: Pokémon Go i bilen er livsfarligt…og dyrt

-

To dødsfald, adskillige tilskadekomne og flere end 163 millioner kroner i ødelæggelser.

Det var resultatet af, at Pokémon Go-bølgen ramte et lille amt, Tippecanoe, i den amerikanske delstat Indiana.

Annonce:

Forskere fra det velansete Purdue-universitet har undersøgt, hvad der sker, når folk spiller Pokémon Go mens de kører bil. Deres konklusion er, at de ovennævnte skader – inklusive dødsfaldene – alle skete som følge af, at folk havde travlt med samle Pokémons op under kørslen.

Da forskerne så på tallene, var der en klar stigning i trafikuheld i de 148 dage efter, Pokémon Go blev lanceret, men det er ikke nok til at drage en konklusion om, at stigningen skyldes Pokémon-spilleri i trafikken.

Til gengæld kom forskerne tættere på en kausal sammenhæng, da de begyndte at kigge på, hvor de undersøgte uheld fandt sted. Der var et antal trafikuheld lige omkring pokéstops og gyms, der passede nogenlunde med det ekstra antal uheld, der skete efter lanceringen af Pokémon Go.

Det har fået forskerne til foreløbigt at konkludere, at der er en sammenhæng mellem trafikuheld og Pokémon Go-spil under kørsel. Det kan man måske sige sig selv, men det er da rart, at nogen har ført et solidt bevis for det.

Som The Verge konstaterer, så svarer tallene fra Tippecanoe i Indiana til at der ville være skader for op mod 7,3 milliarder dollar – næsten 47 milliarder kroner – i hele USA på blot 148 dage.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.