Forside Nyheder

Dom: Cloud-recording skal godkendes af rettighedshaverne

-

Rettighedshavene skal tillade når tv-distributører lægger optagelser ud i skyen, cloud recording.

Et alternativ til at optage på harddisk, DVD eller Blu-ray er at lægge tv-optagelserne ud på servere på nettet istedet.

Annonce:

Men optagelser i skyen – Cloud Recording – opfattes anderledes rettighedsmæssigt, end hvis du eller jeg optager en tv-udsendelse lokalt i hjemmet.

En ny EU-dom afsagt af ‘The Court of Justice of the European Union’ (CJEU) har afgjort at tv-programmer der gøres tilgængelig på denne måde svarer til en offentlig visning, og det skal godkendes af dem der har rettighederne til programmerne. Det skriver Broadband TV News.

Britiske VCAST, der tilbyder ‘cloud recording’ var stævnet af det italienske tv-selskab RTI.

 

Forsøgte at gøre det til et piratspørgsmål

Undervejs i retsagen der forsøgte VCAST at få retten til at dømme deres tjeneste ulovlig, at det handlede om piratkopier på nettet, men den købte dommerne ikke. De anså VCAST som en lovlig tjeneste, der ikke havde aftalerne på plads med rettighedshaverne.

VCAST fungerer som en recorder i hjemmet, hvor kunderne indstiller timeroptagelse af tv-programmer, og så er optagelserne senere tilgængelig via streaming fra VCASTs servere.

Retten mente at det var en offentlig tjeneste og ikke en privat kopiering, og det kræver at der indgås aftaler med hver rettighedshaver til de tv-programmer som lagres på den måde.

 

Waoo følger de retningslinjer

Herhjemme tilbyder tv-distributøren Waoo også ‘cloud recording’, men de har sikret sig aftaler med indholdsleverandørene.

Waoo styrer rettighederne. Hvor der ikke foreligger en aftale, eller hvor rettighedshaveren har afvist at et bestemt program eller en bestemt film kan lagres som “optagelse”, der er dette ikke muligt.

YouSee og Stofa er også på vej med ‘cloud recording’.

Se også: Waoo klar med ‘Cloud Recording’

 

Annonce:
VIABroadband TV News
Forrige artikelFor børn: Gratis animationsfilm som adventskalender på MinBio
Næste artikelYouSee har hentet kundeservice hjem
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.