Forside * Nyheder

Spotify og Deezer forsøger at få EU til at gribe ind overfor Apple

-

Spotify og Deezer føler sig uretfærdigt behandlet.

Samtidigt med at det forlyder, at Tidal er presset på økonomien, efterlyser de to store, europæiske musikstreamingtjenester større aktivitet fra EUs side, når det gælder Apple Music.

Annonce:

Topcheferne fra Spotify og Deezer har skrevet et brev til EU-kommissionens formande, Jean-Claude Juncker, hvor de forsøger at holde EU-komissionen fast på deres løfter om at gøre EU til et jævnbyrdigt marked for streaming og anden digital underholdnng.

De mener, at visse spillere på markedet udnytter deres markedsposition på måder, der er i strid med fair konkurrence. Med slet skjult henvisning til Apple hedder det i brevet at visse tech-firmaer ”jævnligt misbruger deres givne fordele i markedet”. Det skriver Financial Times.

Helt konkret handler det om, at Apple ud over at have et nær-monopol på musikdownloads, som de kan udnytte til at kapre streamingkunder, også tager en andel af de abonnementspriser, Spotify- og Deezer-kunder betaler til dem, hvis de abonnerer ved at downloade app’en fra App Store.

Det betød oprindeligt, at Spotify og Deezer måtte aflevere 30 procent af pengene, hver gang nogen tegnede abonnement gennem download af disse apps, det er siden blevet sat ned til 15 procent.

Men Spotify og Deezer er stadig utilfredse med at Apple kan diktere disse vilkår, blot fordi mange kunder er tvunget til at gå igennem App Store for at bruge tjenesterne.

Et andet tilfælde af unfair konkurrence, som Spotify og Deezer klager over, var en situation sidste år, hvor en ny version af Spotify-app’en blev holdt tilbage fra App Store af Apple af årsager, som Spotify mener udelukkende var for at hindre fri konkurrence med Apple Music.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.