Forside Produkter Connected Home

TEST: NEEO multifjernbetjening – Del 2 med konklusion

-
NEEO og Brain fjernbetjening og hub

Her er 2. del af vores test af NEEO multifjernbetjening. I denne del sætter vi nye enheder op, laver et par recipes og konkluderer på NEEO.

I fredags da jeg lagde min første del af testen af NEEO op, så var jeg ikke super glad. Det er jeg stadig ikke, men min vrede er ikke så stor som den var i fredags. Det fordi flere og flere ting nu begynder at virke, men der er stadig for mange fejl.

I denne 2. og sidste del af min test af NEEO Remote og Brain, har jeg lavet tre videoer hvor jeg gennemgår hardware, app’en og opsætning af nye enheder og opskrifter, og en konklusion. Det er over 25 minutter video, og hvis du bare vil have konklusionen, kan du nøjes med video 3 på denne side.

Annonce:

Denne artikel er en del af serien: NEEO anmeldelse

 

NEEO Remote og Brain

Hardwaren til NEEO er som tidligere skrevet super elegant. Designet er flot, og samlekvaliteten også meget fin. Du føler virkeligt at du sidder med en god fjernbetjening som ligger godt i hånden.

Sammen med fjernbetjeningen får du en opladerstand, som er robust, og du er ikke bange for at fjernbetjeningen vælter ud.

Batterimæssigt har jeg ikke selv haft problemer. Jeg har brugt fjernbetjeningen siden fredag uden at sætte den tilbage i dock’en, og lige nu er den på 80% batteri. Det skal dog siges, at jeg også i samme periode har brugt NEEO app’en på min iPhone meget, så mon ikke hvis jeg kun havde brugt NEEO’s fjernbetjening havde været nede på ca. 50% nu.

Jeg har læst på fora, at nogle har batteriproblemer, men jeg har ikke oplevet at den har spist batteriet på min endnu.

Brain kommer udover WiFi med Bluetooth, Z-wave og infrarød. Desuden kan du også bruge HDMI-CEC, hvis du har brug for at opsætte f.eks. din Sony Playstation 4 i miljøet.

Jeg oplevede at jeg ikke kunne få slukket en opskrift, som hang på fjernbetjeningen, og ledte længe efter en “genstart fjernbetjening” i indstillinger, og en fysisk reset knap på fjernbetjeningen, men fandt den ikke, og endte med at tage strømmen til Brain enheden, og på den måde løse problemet. Det ville være smart hvis det kunne gøres fra app eller fjernbetjening.

Fjernbetjeningen har en indbygget bevægelsessensor som tænder skærmen når du tager fjernbetjeningen i hånden.

 

 

NEEO app’en

Hele opsætningen af NEEO foregår via NEEO’s app som findes til Android og iOS. App’en er også vejen frem når man installerer nye enheder, eller vil oprette nye recipes for at styre sine enheder i hjemmet.

I videoen ovenfor, gennemgår jeg app’en fra A-Z, og viser hvordan man opsætter Philips Hue og Sonos på NEEO, ligesom jeg viser hvordan man opretter en recipe.

NEEO mener ikke at der er brug for en manual, og der er jeg lidt uenig, for der er ikke særligt mange informationer om hvad man kan og ikke kan, og derfor bliver det sådan lidt gæt og vind, når man går i gang.

F.eks. er det at man kan sætte en timer, eller reagere på en sensor jo vigtigt info. For jeg syntes det er fedt at du kan bruge din NEEO Brain til at lave “alene hjemme” funktion, så du kan tænde lys og TV en juleaften, hvor du måske ikke er hjemme. Der ville det måske også være smart, at man kunne nå sit NEEO setup via skyen. Måske det kommer i fremtiden?

App’en virker OK stabil, og jeg tror mange af de problemer man oplever skyldes fejl i Brains software. Der er ingen tvivl om, at når først dele af Brain’en til NEEO er gået kold, så fejler ting i app’en konstant. Og det er de underligste udviklerfejl man kan få.

 

Fishy ??? – Kom igen NEEO

 

En sådan fejlbesked når man forsøger at starte Sonos, er ikke særlig informativ, eller brugbar, og i det her tilfælde er der kun én ting at gøre. Det er at gå over til NEEO Brain enheden og tage strømmen. Du kan ikke nogen steder i app’en fra NEEO tvinge Brainen til at lukke en opskrift. Det burde NEEO lave, især så længe at så mange ting går galt i deres software.

Men siden i fredags og en opstart af Brainen har NEEO faktisk virket OK. Der er stadig irriterende småfejl hist og her, og der er stadig for mange af dem, men min opsætning med min AV-Reciever, Apple TV4K, LG OLED TV har virket perfekt. Jeg har set flere film og serier via Plex og Apple TV henover weekenden, og det har virket godt.

På Plex oplevede jeg at Play/Pause knappen ikke virkede, og det gjorde mig sur, indtil jeg testede det med min Apple fjernbetjening som havde samme opførsel. I den betaversion af Plex jeg kører lige nu er det OK knappen som er play pause.

Jeg har endnu ikke fundet nogen enheder i mit hjem som den ikke understøtter, men jeg har primært også kun større kendte fabrikater. Men jeg har ikke fundet understøttelse for hverken KODI eller PLEX direkte i fjernbetjeningen.

 

Et af mine mange emner hos NEEO

 

Til gengæld har NEEO glemt CD indgangen på min Pioneer forstærker, og der har jeg mit Sonos, så lige nu venter jeg på en opdatering fra NEEO, der gør at jeg kan bruge CD indgangen. Der ville det virkeligt havde været fedt med en “lær en fjernbetjening” funktion. Der skal man skrive til NEEO, og vente på deres support gør det for en. ** Opdateret kl. 19:31: Neeo har skrevet, at kl. 01.00 i nat er der en opdateret version af min reciever med CD knap **

 

Jeg er på ingen måde begejstret for deres implementering af Sonos. Det er fedt at de kan, men at skulle rulle ned til W for Wham tager for langt tid, så lige nu er Sonos delen mere eller mindre lige gyldig. Den understøtter heller ikke Apple Music, og du skal bruge meget tid på at sætte playlister og radiostationer i favoritter for at få adgang til dem.

 

Konklusion

Som jeg siger i videoen, er jeg glad, skuffet og forventningsfuld over produktet. Jeg mener stadig at NEEO har potentialet til at blive den fedeste multifjernbetjening på markedet.

Men de er der ikke lige nu – LANGT FRA – Der er for mange småfejl, og det er de kommende måneder der skal bevise om NEEO bliver en succes, eller en kæmpe fiasko. Og så er vi der hvor jeg er lige nu.

Jeg betalte som tidligere skrevet lidt over 2.500 kr. for NEEO Combo, som indeholder en fjernbetjening og en Brain, og det er mange penge, hvis produktet aldrig kommer til at virke.

Men sammenligner man den med Logitech Harmony Elite, så får du en flottere fjernbetjening, men med mangler. Men det er mangler der kan løses i softwaren, og designmæssigt så slår den Logitech Harmony Elite på alle områder.

Så lige nu skal du gøre op med dig selv – Har du bestilt den allerede, men ikke fået den- og kan du leve med de fejl og mangler den har i softwaren, så behold din bestilling, ellers gå ind og tryk fortryd ordre nu. Har du støttet NEEO på Kickstarter, så er regningen betalt, og du må gøre op med dig selv om du vil beholde den eller sætte den til salg.

Personligt holder jeg fast i min NEEO, og vil lade de næste 3-6 måneder bestemme om det er en keeper, eller om den skal ende i skuffen sammen med alle de andre multifjernbetjeninger som har skuffet mig gennem tiden. Og så er jeg super aktiv på NEEO’s forum for at sikre mig at de holder fokus på de enheder og problemer som jeg oplever. Og til deres ros skal siges, at deres supportere (der har travlt), svarer rimeligt hurtigt.

 

Denne artikel er en del af serien: NEEO anmeldelse

NEEO Remote & Brain

ca. 2.500,00
7.6

Design

10.0/10

Brugervenlighed

7.0/10

Features

8.0/10

Software

5.0/10

Pris

8.0/10

Plus

  • Design
  • Antallet af understøttede enheder

Minus

  • For mange fejl i software
  • Elendig Sonos implementering
Annonce:
Forrige artikelSony ansøger om varemærke til 8K HDR TV
Næste artikelTEST: NEEO multifjernbetjening – Del 1
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.