Forside * Featured

Chromecast kan spolere hjemmets WiFi

-
Foto: recordere.dk

Enheder med Google Chromecast kan ramme hjemmets WiFi, så netforbindelsen sløves ned eller der opleves blackouts.

En bug i Chromecast-enhederne kan spolere netforbindelsen i hjemmet, og gøre at WiFi enten sløves ned eller at der desideret opleves blackouts (større huller i forbindelsen).

Det skriver 4K.com efter at fejlen er rapporteret fra flere uafhængige kilder på forummet Reddit, ligesom routerfabrikanter som Linksys og TP Link har bekræftet det.

Annonce:

Fejlen ligger angiveligt i alle Googles Cast-enheder. Det er enheder som Google Chromecast, Chromecast Ultra samt smartassistenten Google Home (ikke officielt tilgængelig i Danmark endnu).

Problemet rammer en bred vifte af routere og netværksenheder fra kendte mærker som ASUS, TP Link, Synology, Netgear, Linksys m.fl.

Når fejlen rammer kan der opleves både langsom netforbindelse og – i mere sjældne tilfælde – at routeren midlertidigt opleves helt utilgængelig.

Fejlen ligger angiveligt i en kombination af de apps der ‘caster’ til Chromecast (Android OS og apps) og så selve Cromecast-enhederne. En ingeniør fra TP Link beskriver det som en ‘keep alive broadcast’ på nettet der løber løbst.

Hvor disse pakker (MDNS multicast) på netværket normalt sendes hvert 20. sekund, så oversvømmes netværket pludselig af 100.000 pakker på kort tid. Dette sker angiveligt i forbindelse med at en eller flere enheder vækkes fra stand-by.

4K.com skriver at også apps som YouTube er ramt af fejlen, når den vågner op og leder efter Chromecast-enheder på netværket.

Normalt ville en pakke per 20. sekund ikke påvirke noget, men tusindvis af pakker på kort tid kan få routeren til enten at gå i baglås eller midlertidigt lukke af for de enheder der støjer på netværket.

Routerfabrikanterne er begyndt at sende opdateringer ud, så produkterne i det mindste ikke går ned når det sker. Men det løser ikke selve kernen til problemet, at der angiveligt er en grim bug i enheder og apps der benytter Chromecast.

 

Opdatering 16/1

En talsmand fra Google fortæller nu til Techradar at de er bekendt med fejlen og at de arbejder på hurtigt at finde en løsning.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.