Forside Nyheder

Hands-on med AR-brillen Vuzix Blade

-

Et af det mest omtalte produkter på CES i år er Vuzix Blade.

Vuzix har i de sidste par år gjort taget store skridt hen imod at kunne levere rigtige Augmented Reality-briller.

Annonce:

Sådanne briller vil kunne lægge et grafisk lag oven på virkeligheden, sådan at man f.eks. ikke behøver at kigge igennem sin smartphone på virkeligheden for at få den ekstra dimension med.

Både Apple og Facebook arbejder angiveligt på briller, hvor man bare kan kigge på virkeligheden gennem glassene og få grafikken lagt oven i, og det er også det princip, Microsofts HoloLens kører efter.

Modsat sidstnævnte går Vuzix dog efter at lave briller, som man rent faktisk kunne finde på at gå rundt med eller som er nemme og bekvemme at bruge i professionelle sammenhænge. Vi havde mulighed for at prøve firmaets nyeste model, Blade på CES. Den store nyhed for Vuzix i år er at Blade nu har Alexa indbygget.

Men vi må nok konstatere, at vi stadig er langt fra at få de AR-oplevelser, vi kan få på smartphone-skærmen, i en brille. I Vuzix Blade vises billedet stadig kun for det ene øje, og selvom en optisk illusion gør, at det ser ud som om, der er noget i begge brilleglas, skal man kun lukke højre øje for at få det hele til at forsvinde.

Grafikken er stadig ikke fantastisk, men minder lidt om, hvad man får ud af en farve-udgave af en e-ink-skærm. Og det er som om, grafikken ikke rigtig manifesterer sig, men i stedet er lidt spøgelsesagtigt gennemsigtig. Det kan fungere, hvis man bare skal have informationer op på skærmen, der kan sige noget om det, man ser på – for eksempel i en arbejdssituation.

Men man skal ikke forvente den samme AR-oplevelse, som man f.eks. kan få ved at bruge IKEAs AR-app.

Vuzix Blade er sat til at koste 1000 dollar, så en dansk pris vil nok ligge på 7-8000 kroner. Den kommer til foråret.

Annonce:
Forrige artikelVirgin Hyperloop Ones ”togvogn” blev vist frem på CES
Næste artikelEars-on: Libratone Track+
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.