Forside * Nyheder

Pop-up-frontkamera baner vejen for skærm til kanten

-

En af de største udfordringer ved at lave en telefon der virkelig blot er skærm over hele overfladen, er hvad man skal gøre med frontkameraet.

Annonce:

Det har fået Apple til at gå på kompromis med iPhone X’ berømte kamera-hak og Essential lavede også et lille hul til frontkameraet på PH-1.

Vivo Apex er en koncept-telefon, som det kinesiske firma har vist frem på MWC i år. Ud over at den indeholder den samme teknologi, Vivo viste frem på CES, hvor fingeraftrykslæseren sidder under skærmen, så har den også en alternativ løsning på frontkameraet.

Hvis man vil tage en selfie eller bruge Skype eller FaceTime, kan man i stedet skyde frontkameraet op fra toppen af telefonen. Kameraet popper op, når du skal bruge det. Det tager 0,8 sekunder ifølge Vivo.

Noget andet, der gr det svært at få fuld skærm på hele fronten, er den øverste højttaler, du skal bruge til telefonsamtaler. Den har Vivo også droppet på Apex, og bruger i stedet en teknologi, hvor hele skærmen vibrerer som en højttaler. Som The Verge’s udsendte reporter, der har prøvet konceptet, skriver: ”Jeg har hørt bedre telefonsamtale-kvalitet i mit liv, men det virker”.

Med de i alt tre foranstaltninger er det lykkedes Vivo at lave en telefon, der virkelig har skærm helt ud til kanterne. Da det er en koncept-telefon kommer den ikke på markedet i denne form, men det peger i retning af, hvordan smartphones kan se ud i fremtiden.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.