Forside Produkter HiFi & Surround

TEST: B&O Beoplay P6 trådløs bluetooth højttaler

-
Beoplay P6. Foto: Bang & Olufsen

B&O’s successfulde Beoplay serie har de seneste år spyttet den ene trådløse højttaler ud efter den anden. Vi har testet deres nye Beoplay P6 trådløse højttaler med op til 16 timers batteritid.

B&O Beoplay er klar med en mellemstørrelse trådløse rejsehøjttaler, som de kalder P6. Designet er som altid nordisk, og denne højttaler er designet af den prisbelønnede danske designer Cecilie Manz.

Recordere.dk har testet den nye trådløse højttaler.

Annonce:

 

Beoplay P6. Foto: Bang & Olufsen

 

Udpakning og tilslutning

B&O Beoplay P6 kommer i en lille kasse der udover højttaleren indeholder et USB-A til USB-C opladningskabel. Højttaleren er lavet i perleblæst aluminium, hård plast (polymer) samt læder.

Modellen vi testede var i sort, men den findes også i en farve de kalder ‘Natural’ som er en metallisk grå.

BeoPlay P6 har højttalergitre på begge sider, og på toppen har man et lille betjeningspanel af knapper, så man kan styre lydstyrke og afspilning, forbinde til nye enheder og tænde og slukke højttaleren.

På toppen findes også en lille diode der indikerer om enheden er tændt, og om den står i Bluetooth parringsmode. På højre smalle side har man en læderstrop og et USB-C stik til opladning, ligesom der er en lille diode, der viser opladningstilstand når man oplader højttaleren.

 

Beoplay P6. Foto: Bang & Olufsen

 

Betjeningspanelet på toppen har en ‘One Touch’ knap som du selv kan programmere med Beoplay appen. Men kigger man på de funktioner man kan vælge mellem, så er funktionen med afspil, næste og pause nok den som giver mest mening for brugerne. Nok også derfor den er standard.

Forbindelsen sker med Bluetooth 4.2, og det er let at forbinde sine enheder til højttaleren, uanset om det er en smartphone, tablet eller computer.

Inde i højttaleren finder man to fuldtone-enheder samt en bas/woofer, der giver et fint 360 graders sweetspot.

Designet er simpelt i sit udtryk, og personligt kan jeg godt lide at højttaleren føles så robust til trods for at den kun vejer et kg.

B&O Beoplay har en IP54 kategorisering, hvilket vil sige at den er beskyttet mod støv og snavs, og en lettere regnbyge, men ikke vandtæt, så begynder det at regne for alvor eller taber du et glas væske over højttaleren, er der ingen garanti for at den ikke tager skade.

 

Beoplay P6. Foto: Bang & Olufsen

 

Batteri

B&O Beoplay P6 kommer med et 2600 mAh batteri, der ifølge B&O kan levere op til 16 timers batteritid ved moderat lydstyrke.

Under vores test, fik vi mellem 12 og 14 timer, når vi spillede med lidt over medium lydstyrke, som er rigeligt til at spille et rum på 10-15 m2 op, uden at larme.

Opladningen fra tom til fuld tager ca. 3 timer via det medfølgende USB-A til USB-C kabel.

Så batteritiden er godkendt. De mange timer skal nok holde brugeren underholdt i haven, på ferien eller i stuen, hvor man naturligvis kan have P6 tilsluttet opladeren mens man afspiller.

Læs også: TEST: B&O Play Earset, trådløse øretelefoner

 

Beoplay P6. Foto: Bang & Olufsen

 

Hvordan lyder den ?

Min vurdering af lyden er baseret på enhedens størelse, og der lyder B&O Beoplay P6 meget godt. P6 dækker frekvenser mellem 55 – 20.000 Hz, som er ret imponerende for en højttaler af den størelse.

Lyden er ren og fyldig, og den neutrale opsætning som P6 kommer med som standard er den som passer mig bedst. B&O kalder deres lydsignatur True360, og det passer at deres lyd er god uanset hvad vinkel du lytter til P6 på. Der er dog en tendens til at diskanten kan virke en anelse skarp, især når lydstyrken ikke er så høj. Dette kan dog kompenseres i Beoplay app’en.

Som altid tester jeg med forskelligt musik, der passer til min smag. Og lyden er fyldig og har en god bund, der ikke bliver for dominerende. Andreas Vollenweider ‘Bella Donna’ har en god bredde og fylde, hvor der er plads til både harpe, panfløjte og bas. Og med Sade’s ‘Soldier of Love’ har også en god lyd.

’Tranquility Base Hotel & Casino’ fra Artic Monkeys har også fået et par gennemlytninger, og også der er der ikke noget at komme efter med P6 højttaleren.

Der er ingen tvivl at Beoplay er kommet en lang vej siden deres første trådløse højttaler Beolit 12, hvor jeg ikke var så imponeret over lyden, som jeg er med Beoplay P6.

Beoplay P6 kan også sættes op i stereo-mode med to enheder. Desværre har vi kun haft en enhed til testen, så det er ikke en funktion vi har kunne teste.

Beoplay P6 har også en indbygget omni-directional mikrofon, der kan bruges til konferencekald, og ringer telefonen så pauses musikken, og du kan tage telefonen eller holde et telefonmøde uden problemer med P6.

Med den indbyggede mikrofon kan du også styre Siri og Google Assistant via din smartphone.

 

 

B&O Play App’en

Du kan som hente BeoPlay appen til Android og iOS. Når du har forbundet højttaleren til din smartphone, vil app’en give dig en hurtig gennemgang af de forskellige funktioner du kan sætte op. Der kommer også en hurtig gennemgang af hvordan højttaleren betjenes.

Det er også i app’en du kan indstille ‘One Touch’ knappen, og vælge en alternativ lydprofil for BeoPlay P6.

Softwaren vi testede BeoPlay P6 med var 5.1.4, og der var ingen opdateringer mens vi testede.

 

Beoplay P6. Foto: Bang & Olufsen

 

Konklusion

B&O Beoplay P6 er en meget fin og eksklusiv trådløs højttaler, som yder rigtigt godt når det gælder lyd og batteri.

Prisen på 2.999 kr. er i den høje ende inde for højttalere i den størelse, men til gengæld så får du rigtigt meget lyd for pengene. Men er du til eksklusivt design, så går du ikke galt i byen med BeoPlay P6.

Jeg savner dog en lille rejsepose i kassen, som jeg tror ville have været et godt tilbehør, så højttaleren ikke får unødvendige ridser når man pakker den i sin kuffert.

En god ting som B&O tilbyder med Beoplay er 30 dages returret, så fortryder du dit køb, kan du returner Beoplay P6, og få dine penge igen.

 

Beoplay P6. Foto: Bang & Olufsen

 

Pris og levering

Prisen er som skrevet 2.999 kr.

B&O Beoplay P6 findes som sagt i to farvemodeller ‘Sort’ og ’Natural’, og kan købes hos flere forskellige forhandler.

Se dagspris her

 

Galleri

 

Tekniske specifikationer

– Størrelse: 170 x 130 x 68 mm (H x B x D)
– Vægt: 1 kg
– Materialer: Aluminium, polymer, læder
– Batteri: op til 16 timers afspilning ved moderat lydstyrke
– I-ntegreret strømforsyning
– Tilslutning: USB-C til opladning
– Mikrofon: Multidirektionel
– Bluetooth 4.2
– Effektivt frekvensområde: 55-20.000 Hz
– Effektforstærker(e): 1 x 36 W klasse D til basenhed, 2 x 30 W klasse D til fuldtoneenhed, 215 W maks. effekt
– Højttalerenheder: 2 x 1,5″ fuldtoneenhed, 1 x 4″ basenhed
– Strømforbrug: Typisk: 14 W, Standby: 0,5 W
– Kabinetprincip: Lukket kabinet

 

B&O Beoplay P6

2.299 kr.
8.4

Ydelse (LYD) (Udfra størelse)

8.0/10

Design

9.0/10

Batteritid

9.0/10

Trådløse features

8.5/10

Brugervenlighed

8.0/10

Pris

8.0/10

Plus

  • Rigtig god lyd
  • Tidsløs design
  • USB-C opladning
  • Stereo-par

Minus

  • Har ikke fundet noget
Annonce:
Forrige artikelSony overtager EMI og bliver største musikudgiver
Næste artikel’The Expanse’ kan måske blive reddet af Amazon
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.