Forside Indhold og distribution Musik

Tidal er blevet politianmeldt i Norge

-

Musiktjenesten er blevet politianmeldt af rettighedsorganisation for muligt fusk med lyttertal.

Nu er streamingtjenesten politianmeldt. Det skriver avisen Dagens Næringsliv.

Annonce:

Det er en udløber af sagen som netop Dagens Næringsliv har være med til at optrevle, om muligt fusk med lyttertal på tjenesten, hvor de to amerikanske kunstnere Beyoncé og Kanye West skulle have modtaget betaling for 320 millioner afspilninger der angiveligt ikke er foretaget.

Dermed har pladeselskaberne der repræsenterer de to modtaget penge fra Tidal på bekostning af andre kunstnere, da der sker en betaling fordelt efter abonnementsindtægter og antal streams.

 

Tono: Vi står bag anmeldelsen

Det er den norske rettighedsorganisation Tono der står bag politianmeldelsen.

“Vi har besluttet os at anmelde sagen til Økokrim i Norge”, fortæller adm. direktør i Tono, Cato Strøm, til Dagens Næringsliv, der forklarer at de undrer sig over tavsheden fra Tidal:

“Vi er overrasket over, at Tidal ikke er kommet på banen med en forklaring på det, som fremgår af DN’s artikel. Det er oplysninger, der mange steder har sendt chokbølger i musikbranchen”.

 

Koda: Vi vil se lyttertal

Hos Koda, der repræsenterer kunstnerne i Danmark og Sverige, der vil man nu kræve lyttertal mv. udleveret af Tidal.

Koda fortæller til DR at der i deres kontrakt med Tidal er en klausul, om at en uvildig revisor kan få adgang til streamingdata med henblik på revision og tjek.

“Den klausul vil vi nu aktivere, så vi kan komme til bunds i sagen og finde ud af, om der er hold i de anklager, der er rejst mod Tidal”, fortæller kommunikationschef Eva Hein fra Koda til DR.

 

Annonce:
VIADR
KILDEDagens Næringsliv
Forrige artikel’Lost In Space’ får en sæson mere, mens ’The Expanse’ bukker under
Næste artikelStor opdatering på vej: DR TV streaming gøres personlig i år
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.