Forside * Nyheder

Vivos nye ’Face ID’ har 10 gange så mange sensorpunkter som iPhone X

-

Kinesiske Vivo prøver virkelig hårdt på at køre sig selv i stilling som en super-innovator for tiden.

Ud over at være pionerer indenfor pop-up-kameraer til selfies og fingeraftrykslæser i skærmen, har firmaet nu lanceret en ansigtsgenkendelses-teknologi, der kan være 10 gange så god som Apples.

Annonce:

Det sidst afhænger naturligvis både af hardware og software, men på hardwaresiden har Vivos nye svar på iPhone X’ Face ID, ti gange så mange sensorpunkter som iPhone X har.

Der sidder 300.000 sensorpunkter på Vivos nye, såkaldte TOF 3D-sensor, og det betyder altså, at et opfanget ansigt kan blive opløst i mindst 300.000 aktive data-elementer. Det giver selvsagt en højere præcision, og ifølge Vivo betyder det også, at et ansigt kan blive genkendt på op til tre meters afstand.

Teknologien baserer sig på et princip, der for ”struktureret lys”, hvor der sendes en lys-impuls ud, og der så måles på, hvor lang tid, det tager for lyset at reflektere tilbage på sensoren igen. Når lyset møder modstand, for eksempel på ansigtshud, reflekteres lyset hurtigere, end hvis lyspartiklerne bare får lov at suse ud i luften. Det er det, ”TOF” står for i navnet på teknologien – ”Time Of Flight”.

I følge The Verge har Oppo og andre kinesiske producenter overvejet at bruge princippet i deres smartphones allerede, men har ikke villet bruge pengene og ressourcerne på at få det udviklet til 2018-kollektionerne.

Vivo er derimod klar med teknologien, men har ikke sagt noget om, hvornår den dukker op i en telefon.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.