Forside Nyheder

AT&T må måske ikke overtage HBO alligevel

-

De troede ellers lige, den var hjemme.

Men nu har det amerikanske justitsministerium stukket en kæp i hjulet på teleselskabet AT&Ts overtagelse af Time Warner og dermed også filmstudiet Warner Bros. og HBO.

Justitsministeriet har appelleret en dom fra juni, der ellers godkendte opkøbet og fandt, at der ikke var tale om konkurrenceforvridende tilstande, hvis handelen gik igennem.

Der er ikke kommet nogen officiel udmelding fra det amerikanske justitsministerium om årsagen til appellen, men det rygtes at Trump er personligt involveret. Han har hele tiden haft et horn i siden på TimeWarner, der er hjemsted for adskillige medier, der kritiserer ham.

Appellen kommer oven på, hvad nogle opfatter som bekymrende bemærkninger fra manden, der ellers var udset til at blive chef for det nye WarnerMedia, der blandt andet omfatter HBO.

John Stankey indikerede forleden, at han ville sende HBO i en ny retning, der var bredere og kunne få flere mennesker ind i folden, der normalt ikke er HBO-seere. Det tolkede flere som et tegn på, at den høje kvalitet og det udfordrende niveau i HBOs produktioner kunne være i fare.

Hvis justitsministeriet vinder appelsagen, må handelen, der allerede er ved at blive eksekveret, gå tilbage.

Annonce