Forside Nyheder

Apple er det første US-firma i historien, der er mere end en billion dollar værd

-

Næsten 6.400 milliarder kroner.

Så meget nåede Apples aktieværdi op på, efter firmaet fremlagde sit kvartalsregnskab for andet kvartal i kalenderåret 2018.

Annonce:

Aktiemarkedet var åbenbart positivt stemt overfor Apples resultat, til trods for, at dette bekræftede, at Apple i kvartalet var langt bagud i forhold til Huawei og Samsung, når det gælder enhedssalg af smartphones. Apple solgte 41,3 millioner iPhones i kvartalet mod Huaweis 54,2 millioner, men det hører med til historien, at Apples største salgskvartal er kalenderårets sidste kvartal, hvor de typiske sælger omkring 77-78 millioner iPhones. Det skyldes dels, at der netop er blevet lanceret nye iPhones på det tidspunkt, og at julesalget sætter ind.

Huaweis enhedssalgstal fra andet kvartal slår ikke blot Apples i det seneste kvartal, men også, hvad Apple solgte i kvartalet før.

Men Apple tjener til gengæld mange flere penge pr. enhed end nogen andre på smartphonemarkedet. De er i stand til at hæve priserne på f.eks. iPhone X, uden at det går synderligt ud over salget. Det har vi set i kvartalerne siden iPhone X’ lancering, hvor enhedssalget af iPhones er gået ned, mens omsætningen er gået op.

I dette kvartal lykkedes det faktisk Apple at hæve enhedssalget af iPhones med en enkelt procent i forhold til samme periode sidste år. Men omsætningen på iPhone er steget 20 procent, og det er formentlig her, årsagen til de aktiehandlendes optimisme skal findes.

 

Annonce:
Forrige artikelDen næste iPad kan blive næsten kantløs
Næste artikelVideo afslører op til 1TB plads på Samsung Galaxy Note 9
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.