Forside * Nyheder

EU giver Apple lov til at købe Shazam

-

EU vil tilsyneladende ikke spænde ben for, at Apple køber Shazam.

Annonce:

Det så eller sådan ud i april, da EU-kommissionen med Margrethe Vestager i front satte en undersøgelse igang af opkøbet. Kommissionen var bekymret for, om Apple fik for stor en konkurrencefordel ud af at eje musikgenkendelses-app’en.

Nu skriver Reuters imidlertid, at EU har tænkt sig at godkende handelen, der oprindeligt blev annonceret tilbage i december.

Det er sandsynligvis udviklingen inden for AI og virtuelle assistenter, og det faktum at konkurrenter som Google og Microsoft allerede tilbyder kunderne lignende tjenester, der har fået EU-kommissionens undersøgelsesudvalg til at konkludere, at handelen ikke er konkurrencestridig.

I visse territorier tilbyder Apple også selv allerede identificering af musik via Siri, så opkøbet af Shazam handler formentlig mere om brugerdatabasen og de partnerskaber, Shazam har med forskellige musiktjenester. Eller også er det noget helt tredje – En talsmand fra Apple sagde i forbindelse med annonceringen af handelen, at de to firmaer havde ”spændende planer”.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.