Forside * Nyheder

Alexa og Cortana kan nu også styre Xbox One

-

Før Alexa, Google Assistant og Cortana var der Kinect.

Kinect-dybdekameraets indbyggede mikrofon gjorde det muligt at stemmestyre f.eks. afspilning af musik på en Xbox i flere år før den nuværende bølge af digitale assistenter kom på banen.

Annonce:

Kameramodulet slog dog aldrig rigtig igennem og blev siden droppet som tilbehør til nye Xbox-modeller.

Men nu vender stemmestyringen tilbage til spilkonsollen. Det sker i forbindelse med udvidelsen af den sammenkobling af Alexa og Cortana, som Microsoft og Amazon p.t. er i gang med at udvikle.

Allerede nu kan medlemmer af Xbox Insider-testprogrammet prøve det af. Disse medlemmer kan f.eks. tænde og slukke deres Xboxe, navigere rundt mellem de forskellige menuer på Xbox’en og kontrollere afspilning af video og musik.

Det er også muligt at bruge stemmekommandoer til at optage en spilsession eller se spilstreams på Mixer. Det kræver dog en eller anden form for hardware, der kan modtage kommandoen, altså f.eks. en intelligent højttaler med Alexa ombord.

Hvis du har en sådan, og samtidig er registreret som Xbox-tester, kan du installere Xbox som skill til Alexa her. Udrulningen sker dog gradvist, så ikke alle medlemmer af Xbox Insider-programmet får adgang samtidig.

Hvornår funktionen kommer ud til den brede offentlighed, er endnu uvist.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.