Forside Produkter HiFi & Surround

Amazon går efter Sonos og inviterer andre producenter med

-

Amazon har med seneste produktlancering bygget en konkurrent til Sonos, et multirum som de åbner for andre producenter også.

Amazon udvider deres Echo-serie af produkter med flere højttalere, en subwoofer, og to link-produkter for tilslutning andre musikprodukter og stereoanlæg.

Annonce:

Den ene, Echo Link, er uden forstærker for tilslutning til f.eks. aktive højttalere eller stereoanlæg, mens Echo Link Amp er med en 60W forstærker så den kan tilsluttes passive højttalere.

Alexa Multi-Room Music kalder de systemet. Men hvor multirum fra Amazon hidtil har været forbeholdt Amazons egne Echo-produkter, så har de nu valgt at åbne det op for alle. Det skriver Android Police.

På den måde er det mere end en Sonos-konkurrent, for Sonos integrerer også med Alexa, og det betyder at en eller flere grupper i et Sonos system formentlig vil kunne bringes til at indgå i en eller flere grupper i et Alexa musiksystem.

Bagsiden af Alexa, set her fra Danmark, er at hun kun taler engelsk. Når Google Assistant her senere i år kommer til smarthøjttalerne herhjemme, så vil Chromecast multirum kunne stemmestyres også, men det på dansk.

Apple har endnu ikke lanceret deres HomePod i Danmark, og Airplay 2 med multirum er endnu i udruldningsfasen. Når HomePod lanceres vil der også her være mulighed for at bygge et musiksystem med multirum og dansk stemmestyring. Dog begrænset til musiktjenesten Apple Music.

Så nu har vi Alexa Multi-Room Music, Google Chromecast Multiroom og Apple Airplay 2 multirum i konkurrence med hinanden, og alle tilbyder de 3.parts produkter at være med.

Ved siden af står Sonos, som allerede har Alexa og Airplay 2 og har annonceret at de vil integrere med Google Assistant og Apple Siri også.

Så med Amazons lancering af et åbent multirum musiksystem er ikke blevet lettere at være ny forbruger på det marked. Hvor skal man starte og hvor skal man ende.

De forskellige produkter som Amazon lancerede til deres Alexa Multi-Room Music kan du læse om i artiklen:

Amazon går Echo-amok med Alexa-baserede mikroovne, vægure og HiFi-løsninger

 

Annonce:
Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.