Forside Baggrund

BBC gav en demo på streaming tv “uden” delay

-
DASH: Dynamic Adaptive Streaming over HTTP (internettet)

På en stor broadcast-udstilling har BBC netop fremvist teknologi til at streame live tv næsten uden forsinkelse.

Britiske BBC er, sammen med NHK i Japan, helt fremme i udviklingen af tv-mediet. De har egen udviklingsafdeling der forsker i nye tiltag indenfor tv- og radioteknik.

På den store IBC-udstilling i Amsterdam (International Broadcasting Convention) har BBC netop fremvist en ny streamingmetode for tv-branchen.

Annonce:

Når live tv streames over nettet i dag er det typisk med forsinkelser på 30 sekunder eller mere, og det giver udfordringer i gameshows, ved sport og andre tv-udsendelser hvor samtidighed er ønsket.

Et eksempel der ofte er fremme er når der er fodbold i fjernsynet, og man hører naboerne juble til live tv over antenne, kabel eller satellit 30 sekunder før man selv ser målet over streaming tv.

 

BBC demonstrerede teknologien

BBC Research & Development havde på forhånd annonceret at de ville vise teknologien frem, og vi skrev da også om det i sidste uge (link). Men nu har de demonstreret teknologien.

Den nye streamingteknologi er både hurtig om at starte op og uden de forsinkelser der kendes i dag. Eller rettere, der er altid forsinkelser på digitalt tv, men her holdt meget lav.

BBC R&D viste 2 tv-transmissioner side om side. Den ene med BBC News modtaget via satellit og den anden med samme kanal streamet. I dette eksempel kom det streamede tv-signal før signalet over satellit. Med andre ord, en forsinkelse der er lavere end den over satellit.

BBC forklarer at det er MPEG DASH (dynamisk adaptiv streaming over internet) der i kombination med MPEG CMAF (segmenteret media) kan løse udfordringen med at streame tv-signaler uden nogen nævneværdig forsinkelse.

Ved den teknologi der hakkes tv-signalerne op i mange små bidder, så modtageren kan begynde at vise indholdet næsten med det samme, fremfor at vente på en hel blok er overført først (som det er i dag).

Der var tale om en teknologifremvisning her. Sådan en slags ‘proff of concept’. Der vil gå nogle år endnu, inden vi ser det anvendt til tv-transmissioner på forbrugersiden. BBC venter selve broadcast-udstyret klar, det der skal bruges til at lave og udsende denne type tv-signaler, indenfor en cirka 3 års tid.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.