Forside * Featured

BBC: Vi har løst det største problem ved streaming TV!

-

BBC fortæller at det er lykkedes dem at eliminere forsinkelsen på streaming tv-signaler.

BBC har gjort op med “streaming lag”, forsinkelse på tv-signaler transmitteret via streaming.

Annonce:

Streaming TV kan være en del forsinket i forhold til klassisk tv-distribution over antenne, kabel eller satellit. Det kan være alt fra sekunder til minutter. En forsinkelse på 30 sekunder er ikke ualmindeligt.

 

DRs fredagsunderholdning udfordret

Senest måtte DR konstantere at deres nye fredagsunderholdning, Live, led af at de seere som så med via steaming ikke kunne nå at stemme indenfor det 30 sekunders vindue der var ved premieren. Senere ændrede de konceptet så der istedet var 60+ sekunder til at stemme, så alle kunne nå at være med.

I disse år hvor tv-distributionen rykker mere og mere over på streaming, så opstår der disse udfordringer med at tv-signalerne på streaming er væsentligt forsinket i forhold til gammeldags mere klassisk tv-distribution.

Flere oplevede også under Fodbold VM i sommers, at de hørte naboen juble længe før de selv så målet, hvis de så med på streaming tv.

I Storbritanien har BBC oplevet samme udfordring i takt med at flere og flere klipper kablerne og streamer istedet.

 

BBC: Vi har løst det!

Men nu fortæller BBC at de har løst udfordringen. De er nu i stand til at streame TV så signalerne når frem samtidig med klassisk live tv. Det skriver BBC News.

De har løst det ved at bryde streamen op i mange mindre blokke, uden dog at komme ind på teknikaliteterne.

BBC viser teknologien frem på IBC-udstillingen (International Broadcasting Convention) der åbner denne fredag i Amsterdam.

Der er dog tale om at vise en opfindelse frem. Teknologien er ikke moden til massemarkedet endnu, da det også kræver tv-teknisk udstyr som understøtter det.

Men BBC forventer at det nødvendige tv-udstyr, til at lave den type ‘nodelay-streams’ ud fra live tv, kan være klar inden næste VM i Fodbold i 2022.

 

Opdateret

BBC har vist teknologien frem, se:

BBC gav en demo på streaming tv “uden” delay

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.