Forside * Nyheder

Google smider deres musikgenkendelse op i skyen

-

Google Assistents evne til at genkende musik er netop blevet meget bedre.

Annonce:

Søgegiganten har nemlig valgt at tilføje musikgenkendelse til deres ’Sound Search’-funktion, der benytter sig af Googles servere i skyen i stedet for at klare det hele på selve smartphonen.

Det sidste har ellers været tilfældet indtil nu med ’Now Playing’-funktionen, hvor selve analysen af lydbidden, der blev optaget, skete lokalt, hvorefter det analyserede blev tjekket op mod servere i skyen.

Med den nye funktion foregår selv genkendelsen dog også i skyen, og selv om det muligvis kan tage lidt længere tid, hvis mobildata-dækningen ikke er fantastisk, er chancen for at sangen bliver genkendt, noget højere.

Ifølge Google betyder den nye måde at gøre tingene på nemlig også, at den optagede lydbid bliver holdt op mod 1.000 gange så mange sange som tidligere.

Markedslederen på dette område er naturligvis Shazam, der først fik succes med at genkende musik via smartphonen. De er dog siden blevet købt af Apple, og det er formentlig derfor, Google nu gør en indsats for at forbedre deres konkurrerende software.

Du kan læse mere om teknikken bag her.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.