Forside * Nyheder

DR fik afslag på at slukke tekst-tv

-

DR forsøgte at slippe af med tekst-tv, men fik nej fra politisk side.

DR vil gerne spare tekst-tv væk, og fortsøgte at få politikerne med på ideen om at slukke den aldrende platform.

Annonce:

Det fremgår af den kommunikation som DR havde med Kulturministeriet i forbindelse med det nye medieforlig gældende fra 2019-2023, viser en aktindsigt som fagbladet Journalisten har fået adgang til.

“Det giver ikke nogen mening på nuværende tidspunkt at lukke det ned efter vores overbevisning. Der vil gå en hel del år, inden man overhovedet kan begynde at diskutere det, hvis man overhovedet skal”, fortæller Morten Marinus, medieordfører for Dansk Folkeparti, til Journalisten. Han var en af dem der argumenterede mod tekst-tv sluk.

Tekst-TV benyttes mest af dem ældre generation. Hos dem over 65 år benyttes tekst-tv ugentligt af 37%, mens det hos unge på 25-31 år blot er 9% der benytter tekst-tv på ugenligt basis.

Et af argumenterne for at slukke for tekst-tv var at DR kunne spare nødvendige investeringer for at holde platformen kørende, men det fik de altså nej til at der var her de skulle spare.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.