Forside Baggrund

Medie: Googles Android-apps bliver dyre for mobilproducenterne

-
Udsnit fra seddelpresse er foto fra Nationalbanken.dk

Android smartphones kan blive væsentligt dyrere fra næste år når Google begynder at tage en høj pris for deres Android apps.

Google er på vej til at tage penge for deres Android-apps, hvis mobilproducenterne vælger at købe en licens til de Android-enheder de sælger i EU og EØS.

Se også, Google: Android-producenter skal betale for apps i EU

Annonce:

Nu har The Verge fået fingre i dokumenter der beskriver hvilke priser der er i vente.

Googles suite af apps som GMail, Maps, Search og Play-butik kan komme til at koste mobilproducenterne så meget som $40. Omregnet er det 260 kroner.

Sådan en høj prisstigning på selve produktionsprisen vil betyde at Android-telefonerne kan stige med mange hundrede kroner ude i butikkerne.

 

Rabat ved ‘hele pakken’

Så galt behøver det dog ikke at gå, for ifølge en kilde The Verge har talt med, der agter Google at give rabat for producenter der vælger også at levere telefonerne installeret med Chrome browser og Google Search.

De europæiske lande er inddelt i 3 prisgrupper, med Norge, Sverige, Tyskland, Holland og Storbritanien i den dyreste gruppe.

Det er i disse lande at prisen kan ende i $40 for smartphones med en pixelopløsning på 500 PPI (pixels per tomme) eller højere. En Samsung Galaxy S9 har 570 PPI.

Artiklen hos The Verge nævner ikke i hvilken af de 2 øvrige prisgrupper at Danmark befinder sig. Men med Norge og Sverige i den dyreste gruppe er det nærliggende at tro at Danmark ligger i den mellemste prisgruppe.

 

Hvornår?

Googles nye licens på deres Android-apps træder i kraft for Android-enheder der aktiveres i lande indenfor EU og EØS fra d. 1. februar 2019.

 

Annonce:
Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.