Forside * Nyheder

LG: Foldbare telefoner og produktionsklare, sammenrullelige tv på CES

-
LGs sammenrullelige tv-koncept er angiveligt ved at være produktionsklar, viser interne dokumenter vedrørende den kommende CES-messe. Foto: LG Display.

Der er efterhånden kun et par måneder til CES løber af stabelen i Las Vegas, og det begynder at summe med nyheder om, hvad vi kommer til at se.

Tilbage i januar, ved den sidste CES-messe, kom LG med en af de mest spændende og originale prototyper, der fik snakken til at gå blandt tech-nørder, journalister og analytikere.

Det var det sammenrullelige tv, der langsomt stiger op af en kasse og bliver en fuld fladskærm, når der er behov for det. Men det var tilsyneladende kun en forsmag på de bøjelige OLED-paneler, LG har planer om at basere nye produkter på. Og det er det, vi kommer til se mere af på CES til januar.

Annonce:

Først og fremmest skulle de sammenrullelige tv’er nu blive vist frem i produktionsklare modeller. Ved den sidste CES-messe skulle man have en speciel invitation for at få lov at se kassen med tv’et, der ruller op af sig selv. Den var ikke vist frem på LGs stand.

Men det skulle blive anderledes i år, hvor prototypen angiveligt er blevet udviklet tilstrækkeligt til at den kan demonstreres for de besøgende på standen. Det betyder ikke nødvendigvis, at sådan et tv er på vej ud i butikkerne endnu, men det er da et skridt på vejen.

 

Foldbar telefon næsten bekræftet

Nyheden er blevet bragt til torvs af Engadget, der har fået adgang til interne dokumenter fra LG, der beskriver planerne for firmaets CES-præsentationer. Dokumenterne indeholder også detaljer om LGs keynote-præsentation, hvor LG angiveligt vil gøre som landsmændene i Samsung og kinesiske Huawei og vise en foldbar telefon frem.

Det sidste rygte kan vi næsten bekræfte som en rigtig nyhed, for der er to, uafhængige kilder, der har rapporteret om den. Ud over de ovenstående dokumenter er den anden kilde Evan Blass fra Venturebeat, hvis egne kilder i branchen meget sjældent har været utroværdige.

Rygtet får endnu mere vind i sejlene fra Ken Hong, der er LGs globale kommunikationschef, som Recordere har været i selskab med et par gange. Han er en lun fætter, der godt kan lide at lække nyheder via antydninger, som da han næsten bekræftede eksistensen af LGs Watch Urbane i en LTE-version for for nogle år siden ved at fortælle Recorderes CES-udsendte, at han ville vente med at købe et nyt smartur til året efter. Digital Trends spurgte Ken Hong om LG virkelig ville vise en foldbar smartphone frem på CES. Til det svarede Hong blot, at det ”ikke er LGs politik at kommentere på rygter og spekulationer”, hvorefter han tilføjede: ”Men alt kan ske på CES”.

Selv om tre af verdens største forbrugerelektronik-producenter har planer om at lancere foldbare telefoner, er der stadig ingen, der helt ved, hvordan de kommer til at se ud. Samsungs oprindelige teaser-video om emnet er efterhånden fire år gammel, og ellers har vi kun set beskrivelser i patentansøgninger fra både LG og Samsung indtil videre.

Men til januar kan det være, vores opfattelse af smartphone-designs ændrer sig fuldkommen.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.