Forside * Featured

Microsofts næste hardwarenyhed bliver… et webcam?

-
Det er over 8 år siden, Microsoft lancerede 1080p-webcam’et LifeCam. Siden har de ikke prioriteret denne produktkategori (Foto: Microsoft)

Hvis du mener, at USB-webcams er noget, der hører til 00’erne, snarere end i 10’erne, så er du næppe alene.

Alligevel mener Microsoft, at der er plads til at sælge et webcam som ekstraudstyr, selvom det er nærmest er umuligt at finde en Windows-laptop, der ikke allerede har et webcam i skærmen.

 

Annonce:

Men der er mening med galskaben.

For det første er der trods alt stadig et stort marked for gamere, hvis primære platform er benhårdt bestykkede selvbygger-pc’er. Og det er trods alt relativt sjældent, man finder en skærm, der både er god til gaming og har et webcam indbygget.

Med sociale gamer-platforme som Amazon-ejede Twitch og Microsofts egen Mixer bliver webcams mere og mere nødvendige, efterhånden som spilstreams akkompagneres oftere og oftere af live-streaming af spilleren selv.

Det er også derfor, det giver mening at webcam’et formentlig kommer til at kunne bruges på Xbox-konsollerne, i første omgang de nuværende versioner af Xbox One.

Mere ansigtsgenkendelse

I begge tilfælde skal kameraerne også bruges til ansigtsgenkendelse, der kan låse henholdsvis computeren eller konsollen op. Det er et princip, Microsoft introducerede som ’Windows Hello’ på den første Surface Book, og på Xbox-platformen var det en del af Kinect-kameraets oprindelige funktionalitet.

Det er en af de mest sikre kilder til Windows-nyheder, Thurrott, der har opsnappet nyheden. Men Surface-chefen Panos Panay lod det allerede slippe ud til The Verge tidligere på året, at der er et webcam på vej: ”Surface Hub 2 (Microsofts professionelle touch-skærm med indbygget pc, red.) har et USB-C-kamera, og hvis vi kan give folk en oplevelse i så høj kvalitet, vil vi gøre det”, sagde Panay i oktober.

Der er endnu ingen forlydender om pris eller specifikationer, men der kommer en ny udgave af Surface Hub 2 i 2019, så det er ikke usandsynligt, at webcam’et dukker op nogenlunde samtidig.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.