Forside Indhold og distribution Film

Undgå piraterne: Ny hjemmeside guider til lovligt indhold

-
Foto: Shutterstock.com / recordere.dk

Ny offentlig hjemmeside gør det nemmere for forbrugeren at finde lovligt indhold

En ny hjemmeside skal gøre det nemmere for forbrugere at finde det lovlige indhold på internettet.

Hjemmesiden indeholder tips til, hvordan man som forbruger kan undgå at bruge ulovlige film- og musiktjenester mv. – samt hjælp til at styre uden om kopivarer.

Annonce:

Det er regeringen der står bag den nye guide, der er lanceret af Kulturministeriet.

Udover tips til at spotte en ulovlig tjeneste også indeholder oplysninger om, hvor man kan finde de lovlige alternativer.

“Bagmændene bag ulovlige indholdstjenester er blevet meget dygtige til at få deres sider til at se lovlige ud. Det kan derfor være svært for forbrugerne at navigere på internettet og vælge de lovlige alternativer”, fortæller kulturminister Mette Bock, og fortsætter:

“Med den nye hjemmeside ønsker regeringen at hjælpe forbrugere med gøre internettet til et sted, hvor man nemt og lovligt kan finde film, musik, litteratur og andet kreativt materiale. Samtidig skal hjemmesiden gøre det lettere for os alle at styre uden om kopivarer”.

Hjemmesiden afløser den udtjente www.stoppiratkopiering.dk og supplerer andre regeringstiltag, som f.eks. ww.sharewithcare.dk

 

Tilgængelighed

Den nye hjemmeside der guider blandt piratindhold og kopivarer findes på:

jegvælgerægte.dk

 

Baggrund

Bag hjemmesiden står Ministeriernes Netværk mod IPR-krænkelser, som består af 12 myndigheder, der samarbejder tæt om at bekæmpe kopivarer og piratkopiering.

Patent- og varemærkestyrelsen har, som sekretariat for myndighedsnetværket, stået i spidsen for udviklingen af hjemmesiden.

Hjemmesiden er finansieret af EUIPO – et decentraliseret EU-agentur baseret i Alicante, Spanien.

Kilde: Kulturministeriet

 

Annonce:
KILDEKulturministeriet
Forrige artikelTopmærker: B&O, DR, YouSee og Samsung frem
Næste artikelOscar 2019: De nominerede
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.