Forside * Nyheder

14.8 mio. brugeres data hos 500px er blevet stjålet

-
500px er blevet hacket (ill. recordere.dk)

Det store billed-site 500px har haft uønsket besøg, og mere end 14.8 mio. brugeres data er blevet stjålet. Det er både navne, brugernavn og kodeord der er blevet ramt.

Er du bruger af sitet 500px, og har været det før juli 2018, så er din brugerinformation blevet stjålet af hackere. Det fortæller The Verge i en artikel.

Hackere har været på besøg hos 500px, og har stjålet brugerinformation fra alle brugere, der var registreret inden juli 2018. Det har 500px bare ikke selv fortalt sine brugere endnu.

Annonce:

500px forklarer til The Verge, at de er i gang med at forberede en mail til alle ramte. Kordeordene har været krypteret med en hashed algoritme, men udover navn, brugernavn og kodeord, har hackerne også fået personlig information om fødselsdag, køn og hvor i verden de bor (f.eks. København), hvis brugerne havde udfyldt det.

Kreditkortinformation er ikke blevet stjålet, da det ikke ligger på 500px’s egne servere.

Tyveriet skulle være sket omkring 5. juli 2018, og derfor er det kun brugere, der var på systemet inden den dato der er ramt. 500px har anmeldt indbrudet til politiet, ligesom de har hyret et eksternt sikkerhedsfirma til at undersøge omstændighederne.

Så husk at skifte kodeord, hvis du er bruger på 500px, og sørg for at du ikke genbruger dit kodeord andre steder.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.