Forside Nyheder

Apple Music er dukket op i Google Home

-
Apple Music er dukket op i Google Home under ‘andre musiktjenester’ (på iPhone) men kan p.t. ikke tilknyttes. Foto: recordere.dk

Apple Music kan være på vej til Google Home, så musikken her også vil kunne styres af Google Assistant

Google Home, til styring af musik, lys og andet i hjemmet, kan snart få Apple med ombord.

For musiktjenesten Apple Music er dukket op i konfigurationen til Google Home, når den åbnes fra en iPhone eller en anden Apple-enhed. Det blev først spottet af MacRumors i USA, men vi kan bekræfte at den også er med herhjemme.

Annonce:

Dermed ser det ud til at verdens 2. største musiktjeneste, Apple Music, snart vil supplere Spotify, YouTube Music og Google Play Music på Google Home.

Lige nu kan Apple Music dog ikke linkes til Google Home, og det er heller ikke noget hverken Google eller Apple har meldt noget ud om, så hav tålmodighed lidt endnu.

I USA listes også musiktjenesterne Deezer (og Pandora) som tilgængelige. Det kunne tyde på at den franske musiktjeneste også er på vej til Google Home.

Adgangen til flere musiktjenester på Google Home er interessant, fordi Googles service til styring af hjemmet er langt fremme i udviklingen – både på muligheder for styring og måden der styres på – inklusiv en dansk dialog af høj kvalitet.

 

Opdatering

Ups, Apple Music på Google Home var en bug

 

Eksempel

Vi tester for tiden på B&O Beosound 1 højttaler med indbygget Google Assistant. Dvs. den kan styre Google Home – uden at have en Google-højttaler ved siden af.

Her udspillede følgende eksempel sig i lørdags:

Mig: Ok, Google, spil Dansk Melodi Grand Prix 2019
GA: Skal jeg spille det på ‘Hele huset’?
Mig: Nej
GA: Streamer Dansk Melodi Grand Prix 2019 via Spotify

Hvorefter aftenens ‘Grand Prix’-numre spillede ud på rummets lokale højttaler.

Bemærk spørgsmålet fra Google Assistant. Normalt vil det ikke dukke op. Hvis man bare siger spil et-eller-andet, så spiller den normalt ud på den standard-højttaler der er tilknyttet det rum Assistant-enheden er tilknyttet.

Men her havde jeg kort forinden hørt noget helt andet på højttalergruppen kaldet ‘Hele huset’, og så ville Assistant lige dobbeltjekke om musikken skulle ud i ‘Hele huset’ igen –  i stedet for på lokal højttaler.

Så da jeg svarede ‘nej’ til spørgsmålet, så spillede Grand Prix-numrene på lokal højttaler istedet.

Det er den form for dialog der gør Google Assistant stærk. Det er ikke bare en simpel kommandostyret taleassistent, der ligger mere AI (kunstig intelligens) bag, ligesom den efterhånden er blevet ganske ferm til dansk.

Opdatering

Ups, Apple Music på Google Home var en bug

 

Annonce:
Forrige artikelLG finder innovationslysten frem igen med G8 og V50 ThinQ
Næste artikelHTC 5G Hub: Router, hotspot og Android tablet
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.