Forside * Featured

Huawei viser den foldbare 5G-smartphone Mate X frem officielt

-

Samsung fik ikke lov at beholde hele opmærksomheden omkring foldbare telefoner ret længe.

Efter en lækage i går har Huawei nu vist deres foldelige smartphone frem for en række udvalgte journalister i forbindelse med MWC, der officielt åbner i morgen. Den er væsentligt dyrere, men også væsentligt tyndere og mange vil sikkert mene, at den også er lækrere end Galaxy Fold.

Annonce:

Mate X er navnet på Huaweis bud på en foldbar hybrid-phablet. Modsat Galaxy Fold folder den ryg-mod-ryg i stedet og har i virkeligheden kun én skærm, hvor Samsungs har to. I udfoldet tilstand er den en 8-tommers tablet og altså lidt større end Galaxy Folds, der er på 7,3 tommer.

 

Sammenfoldet er der en 6,6″ skærm foran og en 6,38″ skærm bag på. Udfoldet er skærmen på 8″

 

Skærmen har også en højere opløsning en Folds. I udfoldet tilstand er opløsningen på 2480 x 2000 pixels. 2480 er højden, så den bibeholdes, når telefonen foldes sammen. I sammenfoldet tilstand fordeles 8-tommers skærmen på en 6,6-tommers skærm foran og en 6,38-tommers skærm bagpå, der så er henholdsvis 1148 pixels og 892  pixels brede (I sammenfoldet tilstand er Galaxy Fold-skærmen på 4,6 tommer).

Det betyder samtidigt at der kun er ét sæt kameraer på telefonen, som Huawei har placeret i en slags bar på siden, der har en dobbelt funktion som håndtag i tablet-tilstanden. Når du bruger 6,6-tommer-skærmen vender kameraerne bagud og du kan bruge dem som normalt.

 

I sidebar th. sidder en USB-C port for opladning

 

Tyndere, men dyrere

Bruger du 6,38-tommer-skærmen, peger kameraerne mod dig, og du kan bruge dem til at tage selfies med, så der altså ikke skal gås på kompromis. Du kan bruge det bedste kamera til begge dele.

 

 

Vi har endnu ingen detaljer om kameraerne, andet end at de ligesom tidligere Huawei-kameraer anvender Leica-linser og at der sidder tre af dem på ”håndtaget”, så det er muligt at konfigurationen er den samme som på Huaweis nuværende flagskibsmodeller.

 

Huawei Mate X har skærmen på ydersiden, så sammenfoldet er der både skærm foran og bag på

 

Som nævnt er Huawei Mate X også væsentligt tyndere end Galaxy Fold. I sammenfoldet tilstand er den hele 6 millimeter tyndere – Fold er 17 millimeter tyk, når den er foldet sammen, hvor Mate X kun er 11 millimeter.

 

Huawei Mate X, bagside udfoldet

 

Huawei Mate X, profil udfoldet

 

Ligesom Huaweis Mate 20 Pro har den firmaets eget Kirin 980-chipset ombord. Der sidder et 4.500 mAh-batteri i Mate X, der ligesom Folds 4.380 mAh-batteri er fordelt på to batteriblokke.

Den sidste trumf, som Mate X har i ærmet, er at den er klar til 5G. Ligesom de mange andre detaljer, som Huawei har holdt tæt til kroppen foreløbig kender vi ikke de nøjagtige specifikationer, men også her har den en fordel fremfor Galaxy Fold.

 

Udfoldet kan der vises to apps side om side

 

Til gengæld bliver Mate X endnu dyrere end den allerede temmelig dyre Galaxy Fold. Den forventede pris bliver 2.299 Euro, hvilket er 30 procent mere end Fold. En anden fordel ved Fold er naturligvis, at du ikke behøver være nervøs for, at de amerikanske, britiske, australske og new zealandske efterretningstjenester har ret, når de siger at Huawei muligvis kan lade kinesiske spioner overvåge dine smartphone-aktiviteter (Kilde: The Guardian).

Engadget er et af de medier, der har været tæt på Mate X og har også video af den i deres reportage.

 

Huawei Mate X sammenfoldet set bagfra, med sidebar og 6,38″ display. Her viser skærmen billedet fra kameraet.

 

Pris og tilgængelighed

Huawei Mate X kommer til at koste €2.299, direkte omregnet er det ca. kr. 17.250.

Den ventes på markedet midt på året.

 

Huawei Mate X, front udfoldet

 

PR-Video

Her er første PR-video for Huawei Mate X

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.