Forside Produkter Mobil

TEST: Samsung Galaxy S10+ – Tilbage på tronen

Samsung er under pres fra både Huawei og OnePlus, men kan de med Samsung Galaxy S10+ kæmpe sig tilbage på tronen for flagskibe? - Læs hele vores anmeldelse her.

-

Samsung er klar med deres nye Galaxy S10 serie. Vi har testet det største medlem i familien, Samsung Galaxy S10+. Og for os er der er ingen tvivl om at Samsung er tilbage på toppen inden for Android telefoner.

Recordere.dk var med til verdenspremieren på den nye Samsung Galaxy S10 i både San Francisco og London, og har siden lanceringen haft en Galaxy S10+ til test. Her kan du læse hvad vi synes om den.

 

Annonce:

Udpakning og installation

Vi modtog vores Samsung Galaxy S10 + i en lille beskeden æske, der udover telefonen indeholder en USB oplader, et USB-C opladningskabel samt en USB-A til USB-C omformer. Samtidigt får man også et sæt AKG USB-C øretelefoner med.

Modellen vi testede var i farven Prism White, der har en grønlig tone i mørkt miljø, men som passer telefonen rigtigt godt.

 

Prism White (foto: recordere.dk)

 

På forsiden finder man den 6.4 tommer store Infinity-O skærm, der med sit aflange hul i øverste højre hjørne gemmer to front-kameraer, ligesom enkelte sensorer. I toppen er SIM-skuffen, hvor der er plads til dual-SIM og Micro-SD kort på op til 512 GB. På venstre side er der knapper til lydstyrke og den dedikerede Bixby knap, og på højre side er der tænd/sluk knap. I bunden er der USB-C ind/udgang og så er der til trods for dens meget tynde højde stadig plads til et mini-jack (læser i med Apple?). På bagsiden er der tripple-kamera samt trådløs opladning.

 

 

Designet er minimalistisk på en god måde, og til forskel for de tidligere S edge modeller, så føles siderne ikke skarpe på samme måde som før. Den er super behagelig at holde på, omend jeg stadig har det svært med at de glasdækkede telefoner som vi har i dag er meget glatte. Derfor ville jeg også som det første købe et cover, hvis jeg skulle eje den selv.

Telefonen kommer med Android 9, og installationen tager ikke mange minutter, før man er klar. For at teste den mest realistisk har jeg også installeret alt den software jeg normalt bruger på min smartphone, så både bank, nem-id, facebook, Twitter osv. er installeret. Dette også for at give et realistisk batteriforbrug.

Telefonen er i øvrigt IP68 certificeret, som beskytter den mod støv og vand i ned til 1.5 meters dybde i 30 min.

 

GeekBench og AnTuTu score på S10+

 

Ydelse

Samsung har i Europa deres egen Octa-Core med 8nm teknologi. Den Galaxy 10+ vi testede kom med 8GB RAM og 128GB hukommelse, men du kan også få en version med 12GB RAM og hele 1TB lagerplads.

Vi har testet Samsung Galaxy S10+ med GeekBench 4 Pro, og der overhaler den Huawei Mate 20 Pro, der ellers indtil nu har været den hurtigste Android telefon vi har testet. Samsung Galaxy 10+ scorer 4.510 på single-core og 10.294 på multi-core. Dette gør den lige nu til den hurtigste Android telefon på markedet. Og som man kan se på tabellen nedenfor, så ligger den også pænt i forhold til nyere iPhones. Den scorer også højt på AnTuTu Benchmark, hvor den lander på 330.580.

 

Smartphone modelSingle-CoreMulti-Core
iPhone XS Max4.81011.542
OnePlus 7 Pro3.49311.103
OnePlus 73.46010.885
Samsung Galaxy Note 10+4.52110.675
iPhone X4.26110.517
Samsung Galaxy S10 Plus4.51010.294
Huawei Mate 20 Pro3.37710.023
Huawei P30 Pro3.2869.755
Samsung Galaxy A802.4786.741
OnePlus 6T2.3928.909
Samsung Galaxy Note 92.3978.877
Samsung Galaxy S9+3.3238.662
Huawei P20 Pro1.905 6.770
Huawei P30 Lite1.4734.613

 

Samsung Galaxy S10+ kører helt problemfrit når det gælder ydelse. Der er rigeligt med saft og kraft, til at køre både video, browser og andre programmer uden det hakker.

Oven i det har Samsung som de første optimeret til spil skabt gennem Unity-platformen, der bruges til rigtigt mange spil, også på mobil. Og testen med AnTuTu 3D viser også at der er masser af saft og kraft til at spille 3D spil på telefonen.

Så ydelse er klart godkendt.

 

Telefon app’en på Samsung Galaxy S10+

 

Hvordan virker den som telefon?

Jeg er imponeret over Samsungs antenner. Jeg sad i på en restaurant i stueetage i central-London, og min iPhone XS Max havde “no carrier”, mens Samsung havde 4G på samme 3LikeHome netværk. I det hele taget har jeg kun oplevet bedre signal på Galaxy S10+, end det jeg er vant til.

Udover at have gode antenner, understøtter Samsung Galaxy S10+ både VoLTE og Wi-Fi opkald, og på både SIM 1 og 2 kan man bruge 4G/LTE.

Lyden er god ved samtaler, også når man bruger Wi-Fi opkald, og så er de indbyggede højttalere virkeligt klare, hvis man bruger telefonen til konferenceopkald. Det samme gælder følsomheden på de mikrofoner man bruger ved opkald.

Jeg valgte dog at se bort fra Samsung’s SMS applikation, da jeg personligt foretrækker Googles Messages app, der også tilbyder en web-klient, som gør at man let kan sidde i sin browser og sende SMS’er når man sidder ved computeren.

Den medfølgende telefon-app er til gengæld rigtigt god, og især hvis man har slået night-mode (et mørkt tema) til, så er den super lækker at se på, og dens “steder”, er en let måde lige at få vist restauranter i nærheden eller andre handlemuligheder.

Så som telefon er Samsung Galaxy S10+ også helt med i top.

 

 

Skærmen – Nu med indbygget fingeraftrykslæser

Samsung har med deres nye 6.4 tommer Dynamic AMOLED Infinity-O display vist at man ikke behøver at have et stort hak i telefonen, og alligevel fået plads til hele to front-kameraer. Kameraet er elegant placeret i et hul i øverste højre side af skærmen. Om man er til hak, hul eller ingenting er en personlig smagssag, men jeg synes faktisk at Samsung har løst det med en super elegant løsning, der også bruger skærmen til at gøre opmærksom på, om du bruger front-kameraet.

Skærmen kan køre i en WQHD+ opløsning på op til 3040×1440 pixels, men står som standard til FHD+ som er 2280×1080. Og skærmen understøtter HDR 10+ med en lysstyrke på op til hele 1.200 nits ved peak-performance.

Men skærmen er ved almindeligt brug rigeligt lysstærk, og billeder og video står kniv-skarpt når man bruger det – Om man kan lide video i fuld-bredde med det hul, der er i skærmen er nok lige så meget som man kan lide det med et hak i stedet. Personligt er jeg ligeglad, da det er minimalt hvor meget video jeg ser på min smartphone på farten, og i programmer og ved internet læsning, opleves den ikke på samme måde. Jeg har dog taget mig selv i et par gange at trykke på kameraet fordi jeg troede det var en søgeboks.

Fingeraftrykslæseren virker, og blev hurtigt min foretrukne måde at logge på telefonen med. Men jeg synes ikke at den meget mere præcis end f.eks. den på Huawei Mate 20 Pro og OnePlus 6T. Men den er hurtigere. Det skyldes ifølge Samsung at de bruger en Ultrasonic Fingerprint Scanner.

Til forskel fra tidligere løsninger som læser i 2D , læser Ultrasonic-scanneren 3D-konturerne forbrugernes fysiske fingeraftryk for øget sikkerhed. Det har også givet Samsung Galaxy S10 familien verdens første FIDO Alliance Biometric Component-certificering.

Så skærmen er også klart godkendt.

 

4K/UHD HDR kamera på bagsiden (foto: recordere.dk)

 

Kamera i særklasse

Samsung Galaxy S10+ kommer med hele 5 kameraer indbygget. Den har tre på bagsiden og to på forsiden. De tre kameraer på bagsiden har forskellig funktion.

Nedenfor kan du se de tre forskellige objektiver brugt uden zoom. Billederne er taget fra samme placering inden for 1-2 sek. mellem hvert billede.

På bagsiden er der et Ultra-Wide objektiv på 16MP, en 12MP wide, og en 12MP tele-objektiv. Alle tre objektiver arbejder sammen, så du kan vælge at zoome gnidningsfrit mellem de tre objektiver. Hvis du gerne vil have hvert objektiv 1:1 i funktion, er der tre knapper på kameraet du kan trykke på og få et rent billede uden digital zoom.

På forsiden er der to objektiver til selfies. Et almindeligt og et wide på henholdsvis 10MP og 8MP.

Og billeder taget med Samsung Galaxy S10+ skuffer ikke. Både selfies med front, og billeder taget med kameraet på bagsiden står kniv-skarpt, og er i min optik noget af det bedste jeg har set på smartphones. Om de er bedre eller dårligere end f.eks. Huawei Mate 20 Pro er et smagsspørgsmål, men en ting er sikker: Billeder taget med Samsung Galaxy S10+ er i meget høj kvalitet.

Billeder taget i mørke forhold står flot, og autofokus virker hurtigt og oftest præcis. Kameraet på bagsiden har også OIS (Optisk billedstabilisering)

 

 

Video er også rigtigt godt på Samsung Galaxy S10+. Du kan optage helt op i 4K/UHD (60 fps) med HDR10+, og selvom det er få der kan afspille video i så høj kvalitet, så er det klart godkendt at have en 4K optager i så høj kvalitet med i lommen

Nedenfor er et galleri med billeder taget med Galaxy S10+ under forskellige forhold.

 

I det hele tage er det tydeligt at Samsung har lagt stort arbejde i deres kamera app denne gang. Der er kommet AI, som kan hjælpe med at optimere billeder inden for forskellige kategorier, og der er kommet en forbedret selfie-mode, hvor man kan ændre formen på sit ansigt hvis man har det behov. Personligt kan jeg bedst lide at bruge kameraet på auto-mode hele tiden, da jeg oftest ikke har tid til at stå og fedte med de forskellige indstillinger. Udover de normale indstillinger, er der fortsat PRO, Time-lapse og Super Slow, der også giver giver flotte resultater, så også kameraet er godkendt.

Samsung Galaxy S10+ scorer i øvrigt 109 hos DxOMark, og ligger sig med bedre frontkamera foran Huawei Mate 20 Pro.

 

Rigtig gode trådløse forbindelser og muligheder

Samsung Galaxy S10+ har alt hvad man kan drømme om af trådløse forbindelser.

Samsung Galaxy S10+ kommer med Bluetooth 5.0, NFC og Wi-Fi 6, som giver hurtigst mulig hastighed på trådløs netværk. Og telefonen understøtter som tidligere skrevet Wi-Fi telefoni. På telefonisiden har den LTE Cat.20, som giver rigtigt hurtig download, hvis du er i en god 4G zone.

 

 

Batteritid og ydelse

Eneste ting der skuffer lidt er Samsung Galaxy S10+’s batteri. Med 4.100 mAh, burde der være rigeligt med batteri til mere end en hel dag, og jeg synes at man ved normalt brug kommer for tæt på alt mellem 10 og 30% når dagen er omme. Og her under testen begyndte jeg efter et par dage at sætte den til trådløs opladning, når jeg alligevel sad og arbejdede.

Samsung har lavet en AI funktion der lærer efter dit forbrug, og det skulle optimere batteriet mere. Det har vi af gode grunde ikke kunne få bekræftet på en 4 dages test. Men vi slog den til, og vi skal nok rette til hvis det forbedrer sig kraftigt efter fortsat brug.

Bruger man telefonen mere end de fleste vil man med garanti være nødt til at oplade den op af dagen. Det gør den til gengæld hurtigt. Både hurtig trådløs opladning og via Quick Charge 2.0 (QC2.0 and AFC). Det tager ca. 1 time og 30 minutter at oplade den via kabel, og noget længere med trådløs oplader. Jeg er dog vild med at den viser hvor langt tid der er tilbage før den er fuldt opladet, og om den bruger Fast Charge.

Og så har den fået trådløs deling af strøm (Wireless PowerShare), som vi kender det fra Huawei Mate 20 Pro. Der understøtter den op til 10W trådløs opladning til et andet Device, som f.eks. de nye Samsungs Galaxy Buds der kan oplades trådløst. Det virker fint, men jeg syntes at man skal ramme rimeligt præcist når man har to telefoner oven på hinanden.

Batteri og ydelse er godkendt, men ikke med lige så høj karakter som mange af de andre funktioner på telefonen.

 

 

Software og DeX dock

Stor ros skal dog lyde til Samsung for deres nye One UI, der er Samsungs brugerflade som de bruger på de nye Galaxy S10 telefoner.

One UI er helt igennem en positiv oplevelse. Væk er næsten alt bloatware, og man har en næsten ren Android 9 oplevelse, og en lækker night-mode, der gør oplevelsen og bruge af Samsung Galaxy 10+ til noget af det bedste inden for Android jeg har prøvet.

Normalt bliver jeg fristet til at installere Nova-Launcher på mange af de Android telefoner jeg tester, men med One UI har det ikke været nødvendigt, da alt fungerer rigtigt godt.

Samsung har stadig bundled Microsoft Office programmer i app-folderen, som kan installeres, men de kan stadig deaktiveres så de forsvinder. Men jeg er vild med design og ydelse. Der er dog en enkelt ting som Samsung gerne må fikse. Når man opretter en folder, hvor man gemmer sine apps, så har den folder en fast størelse, og det betyder der kan være langt op til den første app, hvis der kun er et par programmer i folderen.

 

Det nye DeX kabel virker bare (foto: recordere.dk)

 

Jeg har ikke altid været vild med DeX, men med det nye USB-C til HDMI kabel, der kom til Note 9, så er det virkeligt brugbart. Skal du til møde og præsentere en Powerpoint eller en app du er i gang med at udvikle, så skal du ikke længere slæbe en dock, strømforsyning osv. med. Nu har du en løsning der er brugbar.

Du kan også bruge din Galaxy 10+ som en “næsten Chromebook”, da du kan afvikle de fleste af dine apps i fuld skærm, og alle office programmer jeg testede virkede uden problemer på en 1080p skærm, og som bonus kan du bruge bluetooth tastatur og mus, og så faktisk udføre arbejde, som sad du ved f.eks. en chromebook.

Jeg skal være ærlig, og sige at jeg ikke bruger Samsungs galleri og SMS apps, der er jeg for glad for Google Photos og Messages. Især Messages er med den nye version blevet så meget bedre, også fordi du kan sende beskeder via din browser via en web applikation.

 

 

… Og så er der Bixby

Jeg gider ikke skrive noget om Bixby, fordi jeg syntes at Samsungs assistent er så uendelig ligegyldig i Danmark, og jeg håber Samsung snart forstår at det skal være muligt at bruge den dedikerede Bixby knap på venstre side af telefonen til noget andet. Samsung har overfor recordere.dk bekræftet at en ny firmware i uge 10 vil give brugerne friheden til at ændre Bixby knappen.

Bixby forstår ikke dansk, og om hun kommer til det er for mig ligegyldigt. For Google Assistant er kommet på dansk og virker så meget bedre end både Bixby og Siri på iOS.

 

 

Recordere.dk tildeler Samsung Galaxy S10+ en meget høj karakter 9.2/10, og det gør at vi kan give Samsung Galaxy S10+ en “Top anbefaling” som noget af det bedste du kan købe inden for Android smartphones lige nu.

 

Konklusion

Samsung har med Galaxy S10+ genvundet tronen inden for Android telefoner. Det er dog et meget tæt løb med både Huawei Mate 20 Pro og OnePlus 6T familien.

På rå ydelse og det gode kamera sammenlagt vinder Samsung, mens både Huawei og OnePlus kan tilbyde gode telefoner til en bedre pris.

 

 

Men Samsung Galaxy 10+ er et flagskib værdig, og står du og skal investere i en Android telefon lige nu, så bør Samsung Galaxy S10+ være med i dine overvejelser.

Hvis du ikke vil ofre de omkring 8.000 DKK som Galaxy S10+ koster med 128GB lagerplads, så tag et kig på S10e, som er deres lavpris model. Den har stadig AMOLED skærm, og mange af de gode funktioner vi ellers har nævnt i vores anmeldelse.

 

Pris og tilgængelighed

 • Samsung Galaxy S10e 128GB koster kr. 5.999,- (se dagspris)
 • Samsung Galaxy S10 128GB koster kr. 7.199,- (se dagspris)
 • Samsung Galaxy S10+ 128GB koster kr. 7.999,- (se dagspris)
 • Samsung Galaxy S10+ 512GB koster kr. 9.699,- (se dagspris)
 • Samsung Galaxy S10+ 1TB koster kr. 12.699,- (se dagspris)

Galaxy S10, Galaxy S10 + og Galaxy S10e vil være tilgængelige i butikkerne fra og med 8. marts 2019. Forsalget er i gang.

 

Specifikationer

 

Samsung Galaxy S10+

7.999,-
9.2

Design

9.5/10

Ydelse

9.5/10

Skærm

9.5/10

Kamera

10.0/10

Batteritid

8.5/10

Samtalekvalitet

9.0/10

Pris

8.5/10

Plus

 • Fantastisk kamera
 • Lækker software
 • Høj ydelse
 • flot design

Minus

 • Batteriet burde yde mere
 • Giv os nu kontrol over Bixby knappen. Samsung har overfor recordere.dk bekræftet at en ny firmware i uge 10 vil give brugerne friheden til at ændre Bixby knappen.
Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.