Forside Nyheder

’Good Omens’ lander på Amazon 31. maj

-

Så er der mere nyt om en af de kommende streaming-serier, som der er mest buzz om på nettet for tiden.

’Good Omens’, baseret på den populære bog af samme navn, hvor to af verdens bedste sci-fi- og fantasy-forfattere fandt sammen, lander på Amazons videotjeneste 31. maj. De to førnævnte forfattere er Terry Pratchett og Neil Gaiman, der ikke blot er kendte for deres noget skæve tænkning, men også for deres veludviklede sans for humor.

Annonce:

Og som man kan se i den officielle trailer, der nu er blevet sluppet ud til verden, så er humoren stadig i højsædet, selv om der også er masser af spænding og action i serien. Hvis du ikke er bekendt med bogen, så handler den om en engel og en dæmon, der bor på Jorden og har det ganske fint med det.

Neil Gaiman, der også står bag ’American Gods’ og en bog, der genfortæller den nordiske gudemytologi, har det med netop at putte kendte elementer fra de gamle verdensreligioner ind i nye sammenhænge, men som regel med en mørk side.

I ’Good Omens’ ser han – formentlig under indflydelse af humoristen Terry Pratchett – lidt mere lyst på tingene, selv om bogen og tv-serien reelt handler om dommedag. Michael Sheen (kendt fra et hav af spillefilm og tv-serier som ’Masters of Sex’) spiller englen og David Tennant (kendt fra ’Dr. Who’ og ’Jessica Jones’) spiller dæmonen.

Satan er blevet væk

De to er venner på trods af deres etiske forskelligheder, og går sammen til kamp for at redde jorden fra undergang på dommedag, fordi de netop rent faktisk godt kan lide at bo på Jorden og gerne vil have den til at holde lidt længere.

Det er dog netop blevet en anelse sværere, eftersom Satan er blevet væk. Som de, der kan huske Johannes’ åbenbaring fra deres kristendomskundskabs-timer vil vide, så er det Antichrist, der starter dommedags-processen ved at friste jordens befolkning, inden Gud og Jesus sætter en stopper for det hele og tager de, der ikke lod sig friste, med sig op i paradis.

I ’Good Omens’ er Antichrist/Satan en 11-årig dreng, der desværre ikke engang selv ved, at han har fået tildelt opgaven med at sætte Jordens undergang på skinner. Det ulige engel/dæmon-makkerpar i serien har kunnet holde øje med drengen og samtidig holde dommedag på afstand i nogen tid. Men nu er han altså blevet væk. Og de to guddommelige aktører er nødt til at gå i aktion.

Indtil videre har vi kun set en teaser for serien, men nu har vi en fuld trailer. Ud over Michael Sheen og David Tennant er der gæsteoptrædender i serien fra stjerner som John Hamm, Nick Offerman, Miranda Richardson og Mireille Enos. Serien er lavet som en co-produktion med BBC, så vi skal nok forvente humor og kvalitet på niveau med f.eks. ’Sherlock’ – især fordi Neil Gaiman selv har været dybt involveret i produktionen.

Der nævnes ikke noget i den officielle pressemeddelelse om, hvorvidt hele serien ankommer på én gang, men det er som regel tilfældet på Amazon Prime Video.

 

Annonce:
Forrige artikelNintendo laver VR-briller til Switch… i pap
Næste artikelVildt Harman-patent: Flyvende surroundhøjttalere
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.