Forside Nyheder

Hvad er formålet med Huaweis smartbriller?

-

Huaweis kommende smartbrille er at af de produkter, der kan få en erfaren techjournalist til at klø sig lidt i hovedbunden.

Smartbrillen, der er designet og skal produceres i samarbejde med brillemærket Gentle Monster, blev vist frem som en bibemærkning under Huaweis store lancering af deres P30-serie i Paris tirsdag. Der blev dog ikke sluppet ret mange detaljer ud om dem, så det er begrænset, hvad vi ved.

Annonce:

Vi ved dog blandt andet, at de kommer til sommer engang. Vi ved, at de grundet samarbejdet med Gentle Monster, der angiveligt er et voldsomt populært mærke i Asien, bliver mere veldesignede og fashionable end andre smartbriller, vi tidligere har set.

Et eksempel på sidstnævnte er smartbrillerne fra Snap, Inc., der hedder Spectacles. Disse gjorde Huawei decideret grin med, og sagde at ingen ville gå rundt med sådan et design. Og baseret på erfaringerne fra f.eks. Google Glass og det faktum, at Spectacles ikke ligefrem er blevet en uundværlig gadget for alle, har Huaweis repræsentanter formentlig ret i dette.

Øretelefoner i brilleform

Når det gælder wearables er designet virkelig vigtigt, for det handler jo om at give brugeren intelligent funktionalitet uden at vedkommende skal gå på kompromis med de omgivende sociale normer. Vi vil have intelligente gadgets, der ikke får os til at ligne idioter.

Det sidste opnår Huaweis smartbriller uden tvivl. Men hvad med det første? Hvad er det egentlig for funktionaliteter, smartbrillerne har? Ifølge Huawei har de ikke kameraer ligesom Spectacles (der primært er lavet til at tage Snapchat-billeder med), for det er netop det, der ødelægger designet ifølge den kinesiske tech-gigant.

Faktisk ser det ud som om, det eneste, brillerne kan, er at agere bindeled mellem brugeren og den virtuelle assistent i brugerens smartphone. Akkurat som det er tilfældet med intelligente øretelefoner. Ligesom med sidstnævnte kan man ifølge Huawei afgive talekommandoer og sende beskeder med mere via f.eks. Google Assistant fra brillen. Ligesom sidstnævnte kan man med fingertryk f.eks. modtage opkald.

Men ligesom med øretelefonerne vil både opkald og brug af virtuelle assistenter kræve, at man taler ud i luften. Som nævnt kender vi ikke de nærmere detaljer, så måske har Huawei fundet på noget smart. Men med den tilgængelige information kan vi kun konkludere, at brillerne formentlig kræver ret højlydt tale.

Galning eller gadgetnørd?

Og her støder Huaweis smartbriller ind i en interessant udfordring. Når vi ser en person gå rundt og tale med sig selv på gaden, går vi som regel ud fra, at vedkommende fører en samtale eller kommanderer rundt med sin virtuelle assistent gennem trådløse øretelefoner. De fleste Recordere-læsere kender nok det der med lige at tjekke personens ører for at se, om der er tale om en galning eller bare en gadgetglad person.

Men netop fordi, Huaweis smartbriller ligner et par almindelige briller, og personen der bærer dem ikke har noget i ørerne, kan folk omkring personen måske hælde til at tro, at der er tale om en galning. Og det er måske ikke så heldigt.

Det afhjælpes muligvis af, at man kan også hører den anden ende af samtalen, for idéen med brillerne er jo, at der sidder små højttalere i brillestangen, som brugeren kan lytte til. Men det har naturligvis den ulempe, at man netop kan høre telefonsamtaler, som om de var på højttaler, hvilket måske ikke altid er hverken praktisk eller hensynsfuldt.

Som nævnt kan Huawei have fundet nogle smarte løsninger på disse udfordringer, og måske viser det sig, at brillerne kan noget mere, når de rent faktisk kommer på gaden. Men lige nu ser det ud som om, smartbrillerne blot er en slags Google Home-højttaler, man går rundt med på hovedet.

Til gengæld er de vandafvisende og kan holde længe på batteriet, der er på 2200 mAh og kan oplades via et USB-C-stik. Omvendt er almindelige briller jo også vandafvisende og har ikke behov for et batteri.

Hvad siger du? Vil du købe Huaweis smartbriller hvis de kommer til Danmark? Har du et bud på, hvad der gør dem unikke, og som Huawei måske ikke har afsløret endnu? Giv lyd i kommentarsporet…

Annonce:
Forrige artikelStreamingtjenesten Viafree klar på Android TV
Næste artikelNyt Huawei Watch GT: Active Edition
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.