Forside * Featured

Så er PlayStation Now åben i Danmark

-

Nu kan danske PlayStation-ejere også spille med på Sonys spilstreaming-tjeneste.

Annonce:

Sonys PlayStation Now-tjeneste er nemlig nu officielt åbnet i Danmark, efter en offentligt tilgængelig betatest, der gik i gang i januar. Det sker samtidigt med at tjenesten åbner i resten af Norden, Italien, Spanien og Portugal.

PlayStation Now har været tilgængelig uden for disse lande i et stykke tid, i USA og Canada blev den f.eks. lanceret allerede helt tilbage i januar 2014, og store dele af resten af EU kom med i 2015. Så det har taget adskillige år for tjenesten at komme hertil, og Sony har endda nået at lancere opdaterede versioner af PS4 i mellemtiden.

Tjenesten byder på over 600 spil fra PlayStation-sortimentet, gående helt tilbage til PlayStation 2 og så op til nyere PlayStation 4-spil. Det er dog ikke alle PS4-spil, der kan spilles via PlayStation Now. Mange nye spil, der udnytter den bedre hardware i de seneste versioner af konsollen, er for tunge til at køre via streaming.

PlayStation Now koster 109 kroner om måneden i Danmark, men du kan få en klækkelig rabat, hvis du vælger at betale et år forud. Det koster nemlig 749 kroner, hvilket svarer til en månedlig pris på 62 kroner og 42 øre – det er næsten halv pris. Du kan skrive dig op til en syv-dages prøveperiode her.

Bryder økosystemet

Du behøver ikke engang eje en PlayStation for at bruge tjenesten. Du kan også streame spillene til en PC, hvis du har en kompatibel controller. Det sidste kan naturligvis være en af Sonys egne DualShock-controllere, men det skulle også virke med controllere, der ikke står Sony på.

Sony vil ikke garantere fuld kompatibilitet på tredjeparts-controllere, men skriver på denne side, at visse controllere med Xinput bør virke. Xinput er en standard, der oprindeligt blev udviklet af Microsoft til mus, tastaturer og spilcontrollere, så der en god chance for at en Xbox-controller kan bruges på en PC sammen med PlayStation Now.

Muligheden for at streame til andre platforme end Sonys egne ligger i øvrigt i tråd med Sonys PlayStation Vue-strategi. Vue er firmaets TV-streamingtjeneste, hvor man kan købe et alternativ til en kabelpakke i form af en app, der virker på stort set alle streamingbokse.

Dermed lægger Sony sig også i slipstrømmen af andre store tech-giganter, der forsøger at komme væk fra de lukkede økosystemer. Microsoft har meldt det ud som en officiel strategi, og Google vil angiveligt også gerne den vej med deres kommende spilstreaming-tjeneste. Endelig har Apple også tænkt sig at gå ud over Apple-hardware med deres tv-streamingtjeneste, der forventes lanceret 25. marts.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.